Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:25 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

De mâine, controale în spitalele din toată țara. Se verifică în special secțiile de chirurgie

ro

04 May, 2014 19:29 1899 Marime text
De luni, 5 mai a.c., echipe formate din reprezentanţi ai Ministerului Sănătăţii (MS) şi Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS) vor efectua controale în spitale din toată ţara, pentru a verifica “respectarea clauzelor contractuale”, a declarat, pentru MEDIAFAX, ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu.

Controalele, demarate la câteva zile după declanşarea scandalului privind decontările ilegale de operaţii la Spitalul de Arşi, vor fi făcute în baza unui ordin comun al MS şi CNAS.

Am semnat ordinul comun cu preşedintele Casei Naţional de Asigurări de Sănătate. De luni, vor începe controalele în spitale. Sunt echipe mixte de la direcţiile de control al MS şi CNAS. Sigur că vor exista câteva criterii după care vor fi efectuate aceste controale, baza fiind respectarea clauzelor contractuale“, a precizat ministrul Sănătăţii.

La rândul său, preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, Gheorghe Radu Ţibichi, a declarat, tot pentru MEDIAFAX, că în prima etapă vor fi controlate 77 de spitale, în special secţiile chirurgicale ale acestora.

Direcţia generală de monitorizare, control şi antifraudă din CNAS, care şi-a început activitatea în decembrie 2013, a făcut, în primul trimestru din 2014, controale la 1.700 furnizori de servicii -spitale, farmacii, medici de familie -, în urma acestor acţiuni fiind recuperaţi 3,5 milioane de lei.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii