Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:26 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

De când va fi obligatoriu cardul de sănătate

ro

31 Jul, 2015 11:33 1745 Marime text
 
Asigurații care nu și-au ridicat cardurile de sănătate mai au la dispoziție aproximativ o lună, întrucât din septembrie acesta va fi obligatoriu, a declarat astăzi președintele Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS), Vasile Ciurchea pentru Digi 24. 

„Asigurații mai au foarte puțin timp să-și ridice cardurile, pentru că va veni data când va putea fi folosit doar cardul. Nu vreau să dau o dată exactă, dar cu certitudine că luna septembrie va fi lună de folosire doar a cardului", a explicat Ciurchea.

În ultimele două săptămâni a crescut numărul cardurilor activate, dar nu a cresc ut numărul cardurilor eliberate de la casele de asigurări. Ciurchea a explicat acest fenomen prin faptul că a fost o perioadă de concedii.

La Casa de Asigurări București, din cele 14.000 de carduri rămase, aproximativ 2.000 au fost ridicate de asigurați. Astfel că, împreună cu cardurile de la Casa Asigurărilor de Sănătate a Apărării, Ordinii Publice, Siguranței Naționale și Autorității Judecătorești, mai sunt 70.000 de unități nedistribuite.

Vasile Ciurchea a arătat că sistemul de înregistrare a serviciilor este același, funcționează și a subliniat că acest lucru se vede din numărul serviciilor validate, care este într-o continuă creștere.

„În luna iunie am ajuns la peste 8 milioane de servicii acordate cu card, ceea ce înseamnă că în două luni sistemul a funcționat, e adevărat că nu 100% din timp, au existat și momente când a răspuns mai greu", a subliniat Ciurchea.


Sursa: Digi24.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii