Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:43 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

De azi e lege S-a modificat documentul obligatoriu pentru toţi şoferii

ro

23 Dec, 2016 09:52 76891 Marime text
Răspunderea Civilă Auto, adică renumitul RCA, se modifică începând de azi. Astfel, Autoritatea de Supraveghere Financiară atenţionează toţi proprietarii de autoturisme că vechea poliţă de asigurare auto nu mai este valabilă, ea fiind înlocuită cu noul document, contractul RCA.

Modificările legislative intră în vigoare de astăzi, aşa încât nu vor mai exista poliţe RCA, ci doar contracte.

Norma care schimbă poliţa în contract de asigurare a fost publicată în Monitorul Oficial al României, fiind vorba despre Norma nr. 39/2016 privind asigurările auto din România.

Documentul ASF stabileşte forma şi conţinutul contractului de asigurare obligatorie de răspundere civilă auto pentru prejudicii produse terţelor persoane prin accidente de vehicule şi de tramvaie, denumit în continuare contract RCA.

Informaţiile cuprinse în noul contract RCA sunt similare celor din vechea poliţă, fiind vorba mai mult despre o schimbare de nume a documentului de asigurare auto, şi nu una de conţinut.

Atenţie, şoferi! Cei care au deja încheiate asigurările auto pe vechile poliţe RCA, nu trebuie să le preschimbe în noul contract RCA.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii