Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:20 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dan Voiculescu demisionează din Senat

ro

25 Jun, 2012 16:58 1187 Marime text

Dan Voiculescu si-a anuntat luni demisia din functia de senator, nemultumit de atitudinea colegilor sai in ceea ce priveste proiectul de lege initiat de el, prin care propunea dublarea pedepselor pentru evaziune fiscala.

"Intr-un parlament in care comisia de buget-finante, cea care vegheaza la bugetul Romaniei, da un aviz negativ unui astfel de proiect este pentru mine un lucru de neinteles", a fost motivul invocat de Dan Voiculescu.
Comisia pentru buget din Senat a respins, in 19 iunie, proiectul de lege prin care senatorul PC propunea dublarea pedepselor pentru evaziune fiscala, fapt considerat de  vicepresedintele Senatului drept "inexplicabil intr-un registru responsabil", potrivit unui comunicat al PC citat de Agerpres.

"Marti, 19 iunie, Comisia pentru buget din Senat a intocmit raport negativ pentru proiectul de lege prin care propuneam dublarea pedepselor pentru evaziune fiscala. In acest fel, membrii comisiei au asumat punctul de vedere al Guvernului Ungureanu, cel care, in aprilie 2012, a propus respingerea proiectului, considerand ca marirea pedepselor pentru evaziune fiscala 'nu se justifica' si nu corespunde politicii de 'scadere a limitelor pedepselor'! Intr-o tara in care economia subterana este estimata la 40 de miliarde de euro anual, decizia Comisiei pentru buget de a respinge dublarea pedepselor pentru evaziune fiscala este inexplicabila intr-un registru responsabil", potrivit sursei citate.
In mod evident, adauga senatorul PC, dublarea pedepselor nu elimina automat evaziunea fiscala, dar reprezinta un semnal extrem de necesar intr-o tara in care infractorii stau cateva luni la inchisoare, dar acumuleaza averi fabuloase prin evaziune fiscala.
"Sanctiunile actuale nu mai sperie pe nimeni, trebuie sa impunem noi standarde de severitate in raport cu evazionistii! Insotita de intarirea controlului, dublarea pedepselor ar aduce la bugetul de stat intre 3 si 5 miliarde de euro anual! Nu are Romania nevoie de 5 miliarde de euro?! Am speranta ca plenul Senatului va infirma decizia Comisiei pentru buget si va adopta proiectul de lege privind dublarea pedepselor pentru evaziunea fiscala. Economia subterana poate fi diminuata cu severitate penala, nu cu indulgenta!", afirma acesta, pe 20 iunie.

Sursa: http://www.hotnews.ro/stiri-politic-12616696-dan-voiculescu-isi-anunta-demisia-din-senat.htm

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii