Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
04:56 19 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dan Şova, în faţa magistraţilor de la ICCJ

ro

14 Dec, 2015 09:07 1969 Marime text
 
Senatorul PSD Dan Şova a ajuns în această dimineaţă, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, unde se judecă două contestaţii la măsura de arest la domiciliu. În 4 decembrie, ÎCCJ a decis ca Şova să fie plasat în arest la domiciliu, în dosarul în care este acuzat de trafic de influenţă în legătură cu un contract de asistenţă juridică de la CET Govora. DNA a făcut contestaţie, cerând arest preventiv, dar şi senatorul a contestat decizia, solicitând să fie lăsat în libertate.
Potrivit DNA, în perioada octombrie 2011 - iulie 2014, Dan Şova ar fi pretins sume de bani şi a primit în total 100.000 de euro de la o persoană denunţătoare, în schimbul traficării influenţei sale reale pe care o avea pe lângă directorul general al CET Govora SA, Mihai Bălan, astfel încât acesta din urmă să asigure încheierea unui contract de asistenţă juridică cu o anumită societate de avocatură, contract de tip abonament lunar, la o valoare de 10.000 euro/lună.
DNA precizează că, în decembrie 2011, între CET Govora, reprezentată de Mihai Bălan în calitate de director general, şi societatea de avocatură s-a încheiat contractul de asistenţă juridică, onorariul stabilit fiind de 10.000 euro/lună.
Contractul s-a încheiat pe o perioadă de un an, iar obiectul acestuia se referea la activităţi juridice pentru litigiile în care parte era CET Govora. 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii