Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:27 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dan Chişu la Constanţa. Regizorul vine la premiera filmului „Şi caii sunt verzi pe pereţi”

ro

31 Oct, 2012 19:25 1374 Marime text

Din 2 noiembrie, comedia romaneasca “Si caii sunt verzi pe pereti” poate fi vazuta in cinematografele din tara, urmand ca echipa sa organizeze o caravana care va trece prin principalele orase din Romania.
Premiera de gala la Cityplex Constanta va avea loc sâmbătă, 3 noiembrie, ora 20.00, în prezenţa regizorului Dan Chisu si actorilor Adrian Titieni, Ionut Visan, Tudor Smoleanu. Intrarea este liberă în limita locurilor disponibile. 
 
Despre film
Protagonistii filmului: Adrian Titieni, Ionut Visan, Tudor Smoleanu, Anca Florescu, Dragos Bucur, Dan Chisu.
"Este o poveste despre iluzia de a te imbogati in Romania. Intr-o tara in care povestile izbitoare despre a castiga bani usor sunt peste tot, cineva crede ca un astfel de lucru nu este doar posibil, dar este si usor realizabil. Povestea urmeaza douadestine: cel al unui cuplu de tineri, Marius si Cosmina, care ar fi putut deveni bogati; iar celalalt urmareste povestea a doi adulti, Tocitu si Buzila, care din cauza lipsei lor de cunostinte atunci cand vine vorba de tehnologia moderna, sunt pacaliti de un spam primit pe e-mail, intra intr-o loterie online falsa si pierd toate economiile lor. Povestile se intalnesc la sfarsit, cand se pierde orice sperantasi refuza singura lor sansade a se imbogati. In cele din urma ne dam seama ca iluzia de a deveni bogat pune oamenii obisnuiti in situatii extraordinare.", declara regizorul filmului Dan Chisu Eroii sunt Tocitu si Buzila. Tocitu, un paznic de depozit, necasatorit si scrupulos, tocmai a fost instiintat ca in depozitul la care lucreaza totul va fi computerizat si este pe punctul de a-si peirde slujba pentru ca nu stie sa foloseasca calculatorul. Incercand sa-si gaseasca alta slujba, realizeaza ca acest lucru nu este posibil fara nici o cunostinta de utilizare a calculatorului. Prin urmare se inscrie la cursuri si cu ajutorul instructorului reuseste sa-si cumpere un calculator si sa-si creeze un cont de email. Neobisnuit cu internetul, primul email pe care il primeste il priveste ca pe un lucru foarte serios si este convins ca a castigat deja un million de dolari, pentru care trebuie doar sa-si deschida un cont in care Loteria Britanica sa depuna fabuloasa suma castigata. Celelalte personaje sunt Marius si Cosmina. La fel ca oricare tanar, Marius merge intr-o noapte in club cu prietenii, beau bere, se distreaza, fumeaza. Cosmina este una din fetele care promoveaza un brand de tigari in club care de aceasta data organizeaza cea mai mare loterie de acest gen din Romania. Marius vrea sa o cunoasca asa ca se inscrie in loterie. In scurt timp, Cosmina il suna sa il anunte ca este fericitul castigator. Cei doi se intalnesc dar cand ii intinde Cosminei biletul castigator isi da seama ca a trecut din greseala numele de familie al tatalui, intentia de atunci fiind de o agata pe Cosmina, nu de a castiga premiul. Parintii lui sunt divortati si in buletin are trecut numele mamei. Nu si-a cunoscut niciodata tatal. Impreuna incearca sa gaseasca pe cineva in Romania cu acel nume , care i-ar putea ajuta sa incaseze premiul. In cautarea lor gasesc un minor (care nu poate incasa premiul ), un repatriat, un surdo-mut si o persoana decedata. Ultimul pe lista este paznicul de depozit. Intre timp , Marius este incantat ca isi va cunoaste tatal. In cele din urma ne dam seama ca iluzia de a deveni bogat pune oamenii obisnuiti in situatii extraordinare.”

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii