Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
13:00 16 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dan Căpăţână, directorul Spitalului Judeţean, despre Nicuşor Constantinescu „Domnul preşedinte este nevinovat în toate acuzaţiile care i s-au adus”

ro

23 Jan, 2014 01:07 1908 Marime text
Managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, Dan Căpăţână, vede în preşedintele Consiliului Judeţean, Nicuşor Constantinescu, pus sub învinuire de DNA în şapte şapte cazuri de abuz în serviciu,„o persoană care doreşte binele judeţului şi care a cheltuit legal banul public”, scrie în ediţia de azi EVZ.RO.
Dan Căpăţână sare astfel în apărarea „ preşedintelui” său  menţionând că „toate acţiunile şi tot ce s-a întâmplat în privinţa cheltuirii banului public de către Consiliul Judeţean în relaţia cu Spitalul Judeţean, au fost absolut legale”.
Aceeaşi publicaţie mai spune că managerul încearcă să întărească spusele lui Nicuşor Constantinescu la ieşirea de la DNA, că banii cheltuiţi pe programele de sănătate precum şi atragerea la Constanţa a mai multor medici din Bucureşti cărora, prin CJC, le-a oferit apartamente într-un ansamblu rezidenţial din Mamaia, ar fi proiecte justificate şi benefice pentru alegătorii constănţeni.
„Eu nu ştiu ce au găsit procurorii ăia, habar nu am, dar faptul că CJC în ultima perioadă de timp, a băgat milioane de euro in spital,cu rezultate pe care nu le putem nega, de exemplu pe serviciile medicale vis a vis de infarctul miocardic, mi se pare un lucru absolut deplasat. Eu sunt convins de faptul că domnul preşedinte este nevinovat în toate acuzaţiile care i s-au adus”.
Dan Căpăţână îl acordă credit şefului său şi la cheltuirea „legală” a 13.305.000 lei, reprezentând, conform DNA, plăţi din fonduri publice către asociaţii şi cluburi sportive.
„Adică dacă promovezi sportul şi sănătatea, eşti infractor?. Mi se pare o atitudine care nu are nimic de a face cu un stat democratic sau cu a încerca să dezvolţi societatea. Că până la urmă raţiunea unui preşedinte de Consiliu Judeţean este de a sprijin lucrurile în care statul ne-a lăsat de izbelişte”.

Ti-a placut articolul?

Comentarii