Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
15:14 21 03 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dacian Cioloș OUG referitoare la RCA va prevedea înghețarea prețurilor asigurărilor pe șase luni

ro

14 Sep, 2016 10:49 605 Marime text
Guvernul a decis să vină cu o ordonanță de urgență în problema RCA care să prevadă, printre altele, înghețarea prețurilor la primele de asigurare pe o perioadă de șase luni, a anunțat, astăzi, premierul Dacian Cioloș, anunță Agerpres.
 
El a adăugat că ordonanța va mai prevedea posibilitatea ca RCA să poată fi încheiată pe o lună, dar și ca ea să fie suspendată în cazul în care proprietarul mașinii rămâne fără permis sau vehiculul e imobilizat.

„Pentru a rezolva problema pe termen scurt și pentru a da timp instituțiilor responsabile să implementeze acest nou cadru normativ, la propunerea transportatorilor și după consultări cu Consiliul Concurenței, vom veni în acest proiect de ordonanță și cu propunerea de a îngheța prețurile primelor de asigurări obligatorii pentru o perioadă de 6 luni. Pe baza ordonanței, în termen de 30 de zile, ASF va trebui să vină cu un calcul al costului mediu pentru diferitele categorii de asigurări, care să fie prețul de referință pentru asigurări pe următoarele șase luni, prețul de referință la nivelul căruia să fie înghețat nivelul prețului pe care îl vor plăti asiguratorii, în ideea ca în aceste șase luni să avem tot acest sistem de urmărire a prețurilor pus la punct, cu aceste calcule ale prețului de referință, care să fie făcute publice și care să constituie, într-adevăr, o referință pentru cei care fac asigurări, dar și pentru clienți", a explicat Cioloș, la începutul ședinței de Guvern, citat de Agerpres.

Premierul s-a arătat încrezător că, prin adoptarea ordonanței în ședința de azi, transportatorii vor renunța la proteste.

„Sperăm ca prin acest proiect de ordonanță de urgență să putem clarifica practic tot ceea ce a rămas în suspans în aceste ultimele luni și ceea ce a dus la măsura supremă pe care transportatorii au decis să o asume, și anume protestul. Sperăm ca prin acest proiect de ordonanță să evităm protestele, pe de o parte, și, pe de altă parte, să creăm cadrul normativ imediat pentru ca aceste probleme să fie rezolvate atât pe termen scurt prin această plafonare-înghețare a prețurilor de referință, dar și pe termen mediu, pe termen lung dând un nou cadru normativ care să asigure mai multă claritate, mai multă transparență și mai multă echitate în modul în care se calculează aceste prime care sunt obligatorii", a afirmat Cioloș.

Ti-a placut articolul?

Comentarii