Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
08:55 15 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cuvântul "șpagă" e de fapt.... un set de tarife

ro

06 Oct, 2015 20:07 867 Marime text
Ministrul Sănătății, Nicolae Bănicioiu, ne anunţă că așa-numita legiferare a șpăgii va fi un set de tarife pentru medici, bine reglementat împreună cu conducerea spitalului, tip de onorariu care există și în alte țări europene, medicii având libertatea să aibă pacienți privați și într-un spital public.

"Trebuie să dăm posibilitatea ca cei care muncesc mai mult să poată câștiga suplimentar. Deci ce au făcut alte state din Europa, la care trebuie să ne raportăm și noi. Adică, dacă (medicul - n.r.) vrea să aibă pacienți privați, trebuie să-i dăm posibilitatea să facă acest lucru și în spitalul public. Nu trebuie să mai meargă el la nu știu ce clinică privată. Pleacă de la spitalul de stat, se duce acolo, pierde timp, pacientul este trimis de multe ori intenționat de la spitalul public în partea cealaltă și tot așa, pierde toată lumea. Așa va fi vorba de tarife foarte bine reglementate împreună cu conducerea spitalului și onorarii pentru medici. Deci nu este vorba de șpagă și ar trebui să ne iasă din minte acest cuvânt", a explicat Bănicioiu.
 
Pe de altă parte, ministrul spune că onorariile vor fi fiscalizate și vor intra pe cardul medicului. Bănicioiu a precizat că vor fi niște criterii foarte bine stabilite pentru a se stabili ce pacienți vor putea beneficia de aceste servicii, "la fel și numărul de proceduri, numărul de intervenții, numărul de consultații vor fi foarte clar reglementate prin norme la această lege".
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii