Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:01 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cursele navale din Delta Dunării, întârziate din cauza cotei crescute a Dunării

ro

02 Apr, 2018 14:07 1279 Marime text
Toate navele care efectuează curse regulate între municipiul Tulcea şi localităţile din Delta Dunării ajung mai târziu la destinaţii, din cauza restricţiei de viteză impusă de autorităţi pentru protejarea digurilor localităţilor pe fondul creşterii cotelor fluviului, potrivit Agerpres.

Decizia privind interzicerea circulaţiei autovehiculelor pe drumul judeţean 222N, între localităţile Tudor Vladimirescu, suburbie a municipiului Tulcea situată pe malul drept al Dunării, şi comuna Pardina a fost luată duminică de membrii Comandamentului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, în condiţiile în care Dunărea a depăşit nivelul drumului judeţean.

Astfel, accesul populaţiei din comunele Chilia Veche, Pardina şi Ceatalchioi în municipiu se poate face doar pe apă, transportul de persoane fiind asigurat periodic de societatea Navrom Delta SA.

Pentru prevenirea apariţiei unor probleme, oficialităţile au decis punerea în funcţiune a 16 staţii de pompare din nordul şi nord-estul judeţului şi impunerea unor restricţii de tonaj. Astfel, niciun autovehicul cu masa mai mare de 7,5 tone nu mai poate circula pe digul Măcin - Smârdan, tronson al drumului naţional Tulcea - Brăila, începând cu data de 23 martie.

AFDJ a decis pe data de 22 martie ca toate navele care tranzitează sectorul românesc al Dunării să reducă viteza până la limita producerii de valuri.

Sursă: AGERPRES
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii