Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:03 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Aplicaţii utile tuturor şoferilor Cum îţi poţi transforma telefonul în copilot

ro

28 Apr, 2015 19:42 1679 Marime text
 
Am ajuns să fim tot mai dependenţi de telefoane şi de tablete: le folosim în absolut toate domeniile. Atunci când suntem la volan de exemplu, mai multe aplicaţii ne pot transforma telefonul într-un adevărat copilot. Cu siguranţă vă ajută să ştiţi unde puteţi da de o groapă sau de un radar, dar şi când şi ce trebuie să faceţi maşinii dumneavoastră. Iată care sunt cele mai utile aplicaţii pentru şoferi.

Dacă mergem pe criteriul drumurilor din România, una dintre cele mai utile aplicaţii se poate dovedi... gropometrul. Este aplicaţia care înregistrează gropile de pe şoselele patriei cu ajutorul unui senzor montat în telefoanele mobile. Potrivit România TV, senzorul simte mişcările bruşte şi oscilaţiile, şi le notează pe harta din aplicaţie. Apoi, cei care vin din urmă, văd pe hartă puncte roşii, mai mici sau mai mari în funcţie de mărimea craterului. Este lesne de înţeles că aplicaţia se modifică în mod constant, pe măsură ce sunt descoperite noi gropi.

Iar dacă nu ne raportăm la starea drumurilor, ne raportăm la aglomeraţie şi uneori imposibilitatea găsirii unui loc de parcare. Tocmai de acest chin au vrut să scape cei care au lansat aplicaţia SMS PARKING ROMÂNIA, o aplicaţie prin care plăteşti parcarea de pe telefonul mobil în 16 oraşe din România.

Trecând la problema combustibilului, există şi aici o aplicaţie. Ea se numeşte CARBURANT GPS, o aplicaţie care îţi arată unde găseşti următoarea benzinărie şi, foarte important, ce preţuri au acolo carburanţii.

Şoferiţelor li se poate dovedi extrem de utilă aplicaţia MAŞINA MEA. Ea te atenţionează când îţi expiră reviziile, ITP-ul, asigurările sau chiar... trusa medicală şi extinctorul. Şi dacă toate merg ca la carte, atunci nu putem uita nici aplicaţiile precum REDESCOPERĂ ROMÂNIA sau CAR CAMERA, cele care îţi arată unde vrei să mergi, ce găseşti la destinaţie sau cum să conduci până acolo.


Sursa: România TV

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii