Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
08:31 18 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fost primar în Bucureşti Cristian Poteraş, condamnat la închisoare cu executare

ro

22 May, 2015 21:13 754 Marime text
 
Cristian Poteraş, fost primar al Sectorului 6 al Capitalei, a fost condamnat, vineri, la 8 ani de închisoare cu executare, într-un dosar de abuz în serviciu. Sentinţa Curţii de Apel Bucureşti este definitivă. Fostul primar s-a predat la Poliţie, pentru punerea în aplicare a mandatului.
 
Cristian Poteraş a fost condamnat pentru abuz în serviciu după ce în primă instanţă fusese achitat. Curtea de Apel Bucureşti a decis, însă, să accepte cererea procurorilor şi l-a condamnat pe Poteraş la o pedeapsă de 8 ani de închisoare, din care va efectua cel puţin jumătate, înainte de a putea beneficia de posibilitatea de a obţine eliberare condiţionată.
 
Poteraş s-a predat la Poliţia Captalei vineri, în jurul orei 20.00, urmând să fie încarcerat la Rahova.  Fostul primar va petrece la Rahova cele 21 de zile de carantină, urmând ca după aceea o comisie din cadrul Administraţiei Penitenciarelor să îi stabilească regimul de detenţie şi locul unde îşi va ispăşi restul din pedeapsă.
 
Cristian Poteraş a fost acuzat de procurori că a eliberat titluri de proprietate pentru terenuri intravilane în Capitală, cu încălcarea legii.
 
În martie 2011, Cristian Poteraş, pe atunci primar al sectorului 6 şi preşedinte al Subcomisiei locale de fond funciar de pe lângă Consiliul Local al Sectorului 6 Bucureşti, a fost trimis în judecată de procurorii anticorupţie, pentru abuz în serviciu.
 
Potrivit rechizitoriului, în cursul anului 2006, Cristian Poteraş, Gheorghe Floricică, Dumitru Vultur, Moise Daniel, Boncea Petre, Cristina Popescu şi Dorina Piftor, în calitate de funcţionari publici în cadrul Primăriei Sectorului 6 Bucureşti şi de membri în cadrul Subcomisiei locale de aplicare a Legii fondului funciar Sector 6, nu şi-au respectat atribuţiile de serviciu referitoare la reconstituirea dreptului de proprietate, ceea ce a condus la eliberarea, cu încălcarea dispoziţiilor legale, a şase titluri de proprietate pentru suprafaţa totală de 119.647,64 mp teren intravilan situat în municipiul Bucureşti, cu o valoare de piaţă, la nivelul anului 2006, de 58.230.034 euro (205.306.570 lei).
 
În mod identic, a arătat DNA, în toate cele şase situaţii, prin modalitatea în care au instrumentat cererile, au formulat propunerile de validare, au procedat la punerea în posesie şi au eliberat titlurile de proprietate, inculpaţii au încălcat dispoziţii legale imperative şi metodologia de soluţionare a cererilor de reconstituire a dreptului de proprietate în baza Legii nr. 18/1991, astfel că au fost retrocedate terenuri cu o situaţie juridică incertă sau chiar prin încălcarea dreptului de proprietate al altor persoane.

Sursa: rtv.net
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii