Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:00 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE 2. Ce subiecte s-au dat Cresc emoţiile pentru absolvenții clasei a VIII-a şi părinţi. Azi, se susţine proba la matematică (galerie foto+document)

ro

29 Jun, 2016 08:02 2974 Marime text
Emoţii mari, din nou, pentru absolvenții clasei a VIII-a, care aşteaptă să susţină proba la matematică din cadrul Evaluării Naţionale. În acest an s-au înscris 5.618 absolvenţi de clasa a VIII-a, care vor susţine probele în 128 de centre de examen (unităţi de învăţământ cu personalitate juridică).

Prima probă a Evaluării Naţionale, la Limba şi literatura română, a avut loc luni, astăzi urmând să se desfăşoare proba scrisă la matematică. Părinţii, cum este şi normal, au mari emoţii, poate mai multe decât elevi. Prin urmare, părinţii se încurajează reciproc, pentru a trece mai uşor momentele de aşteptare.

În acest an, lucrările candidaţilor vor fi corectate în centre zonale de evaluare din alte judeţe decât cele în care s-au susţinut probele. Reamintim că media de la Evaluarea Naţională contează în proporţie de 75% la admiterea la liceu. 

Evaluarea națională pentru absolvenții clasei a VIII-a se desfășoară în anul școlar 2015-2016 în conformitate cu prevederile Metodologiei de organizare și desfășurare a evaluării naționale pentru elevii clasei a VIII-a în anul școlar 2010-2011 aprobată prin Ordinul ministrului educației, cercetării, tineretului și sportului nr. 4801/2010 privind organizarea și desfășurarea evaluării naționale pentru elevii clasei a VIII-a în anul școlar 2010-2011, și cu prevederile prezentului ordin.

UPDATE 2, ora 10.24

Au început să iasă participanţii de la Evaluarea Naţională. Cei care au ieşit deja au spus că subiectele primite au fost grele, printre acestea numărându-se probleme legate de prisma triunghică, paralelipiped dreptunghic, funcţii şi ecuaţii. Un elev a spus că se aşteaptă să obţină un 6, iar altul un 8.

UPDATE 1, ora 8.05

În aceste momente, participanţii intră în sălile de examinare. La proba trecută, la intrarea în clase pe elevi îi aşteptau sticluţe cu apă. Cel puţin aşa a fost la Liceul Teoretic „Traian” Constanţa. 

Sursa foto: ZIUA de Constanţa
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii