Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:05 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Creatorul spectacolelor "Lord of the Dance" se retrage din activitate

ro

22 Sep, 2015 11:24 1593 Marime text
Dansatorul şi coregraful american Michael Flatley, creatorul spectacolelor inspirate din folclorul irlandez "Lord of the Dance", se va retrage din activitate, după debutul său pe Broadway, care va avea loc la sfârşitul acestui an. Anunţul a fost făcut ieri de organizatorii show-ului, citaţi de Reuters.
În vârstă de 57 de ani, Michael Flatley va avea o apariţie specială în spectacolul "Lord of the Dance: Dangerous Games" şi va debuta astfel pe Broadway, pe scena de la Lyric Theater din New York. Spectacolul respectiv va fi jucat din 7 noiembrie până pe 3 ianuarie. Spectacolul "Lord of the Dance: Dangerous Games", ce include holograme, roboţi dansatori şi acrobaţi, alături de tradiţionala trupă de dansatori irlandezi, va include un moment cu celebrul dansator Michael Flatley, la finalul fiecărei reprezentaţii.
Într-un interviu acordat în presa britanică la începutul acestui an, Michael Flatley, discutând despre impactul devastator pe care dansul l-a avut asupra trupului său, a dezvăluit faptul că, de-a lungul anilor, a suferit numeroase fracturi şi vătămări la nivelul coloanei vertebrale.
Spectacolul "Lord of the Dance", care a avut premiera în 1996, a doborât recordul mondial de box office pentru un show de dans, după 21 de reprezentaţii consecutive pe stadionul Wembley din Londra. Michael Flatley, născut la Chicago din părinţi americano-irlandezi, a reinventat dansul tradiţional irlandez, încorporând o serie de mişcări originale la nivelul părţii superioare a trunchiului, dar şi ritmuri contemporane, în tradiţionalul dans "step". Potrivit revistei Forbes, averea sa a fost estimată în acest an la 299 milioane de dolari.


sursa foto: cinemagia.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii