Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
14:23 20 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Creatorul portalului PublicJob.ro, al posturilor libere din administrația publică, împlinește 29 de ani. Știi cine este?

ro

30 Sep, 2016 21:14 1223 Marime text
Astăzi, Cristian Botan, fiindcă despre el este vorba, împlinește 29 de ani. Botan, născut la 30 septembrie 1987, Focșani, Vrancea, este un antreprenor și doctorand român în științe administrative în cadrul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative din București, consilier în cadrul Cancelariei Prim-ministrului României pe probleme de transparență guvernamentală.

Cristian Botan a ajuns la Palatul Victoria ca urmare a inițiativei sale de a reuni posturile vacante în administrația publică din România într-un portal online unic (PublicJob.ro), cu scopul combaterii favoritismului și nepotismului în managementul resursei umane din sectorul public. Proiectul PublicJob.ro a fost premiat în 2012 cadrul competiției Social Entrepreneurs Initiative, organizate în Brasilia cu prilejul celei de-a XV-a Conferințe Internaționale Anti-Corupție.

De asemenea, el a fost prezentat ca exemplu de bună practică în secțiunea Bright Spots a summitului anual al Parteneriatului pentru Guvernare Deschisă, organizat la Londra în 2013. În octombrie 2014, Cristian a fost inclus în New Europe 100, o listă a celor mai importanți inovatori din Europa Centrală și de Est, realizată de Res Publica, Google, Visegrad Fund, Financial Times și zeci de alte instituții din regiune.


Text și foto: cristianbotan.ro/

Ti-a placut articolul?

Comentarii