Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
07:43 24 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cooperare în domeniul turismului între Polonia și România. Ce a declarat ministrul Turismului, Bogdan Trif despre acest protocol

ro

03 Aug, 2018 20:26 406 Marime text
Ministrul Turismului, Bogdan Trif, și ministrul Sportului și Turismului, Vitold Banka, din Republica Polonă au stabilit primele detalii despre rutele turistice comune.
 

“Cooperarea din România și Polonia poate duce la atragerea unui număr mare de turiști din Asia sau alte zone îndepărtate  și nu numai. Noi am vorbit acum câteva luni, când am fost în Polonia, despre eventualitatea în care am putea să coordonăm acțiunile de promovare în zone importante .Am analizat, totodată, și oportunitatea de a contura o rută culturală asemănătoare și venim cu propunerea unei rute a orașelor, a cetăților medievale și a castelelor din România și Polonia, iar o a doua rută ar putea trasa legăturile dintre lăcașuri de cult UNESCO construite din lemn din România și Polonia.” a declarat Ministrul Turismului, Bogdan Trif. 

Ministrul Turismului, Bogdan Trif, și Ministrul Sportului și Tineretului, Vitold Banka, au avut o întălnire oficială la sediul Ministerului Turismului după ce la sfârșitul lunii mai, cei doi oficiali au discutat despre oportunitatea unor proiecte în comun.

Astăzi, reprezentanți ai Ministerului Turismului au venit cu două propuneri pentru oficialii polonezi și au fost stabilite mai multe detalii care vor contura doua rute cultural-turistice ce vor face legătura între obiective cu aceeași apartenență din România și Republica Polonia.

”Până la sfârsitul anului două echipe tehnice  la nivelul celor două ministere vor continua întâlnirile comune pentru a putea fi stabilite atât destinațiile și obiectivele cât și infrastructura traseelor pentru cele două rute.
În plus, ministrul Bogdan Trif și ministrul Banka au dezbătut subiectele de actualitate din România referitoare la tichetele de vacanță și garantarea pachetelor turistice, ordonanța care a fost adoptată ieri de Executivul României și care se aplică de aproape doi ani în Polonia, programe care au primit aprecierea oficialului polonez” - se arată în comunicatul Ministerului Turismului.


Întâlnirea oficialilor a continuat cu declarații de presă care s-au desfășurat la sediul Ministerul Tineretului și Sportului, care au fost găzduite de Ministru Ioana Bran.

Ti-a placut articolul?

Comentarii