Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:25 20 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Controale DSVSA Constanţa la măcelării, magazine alimentare şi farmacii veterinare

ro

27 Mar, 2017 16:26 2013 Marime text
Continuă acţiunile de supraveghere şi control desfăşurate de inspectorii Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Constanţa. Prin urmare, în perioada 20-24 martie, au avut loc verificări la 144 de obiective, printre acestea numărându-se unităţi de procesare lapte, depozite alimentare, măcelării, magazine alimentare, super/hipermarket-uri, farmacii veterinare.
 
S-au constatat neconformităţi cu privire la manipularea necorespunzătoare a produselor alimentare, comercializarea produselor alimentare în spaţii necorespunzătoare, condiţiile necorespunzătoare de igienă în spaţiile de producţie, etichetarea şi depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare.
 
Pentru abaterile de la legislaţia sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor, au fost aplicate nouă sancţiuni contravenţionale, în valoare de 7.400 de lei, fiind confiscate şi retrase de la vânzare următoarele produse alimentare:
  • carne şi produse din carne – 4266 kg
  • lapte şi produse lactate – 1144 kg
  • peşte şi produse din peşte – 879 kg
  • ouă – 103 kg.
 
Valoarea acestora este în cuantum de 63.079 lei.
 
Produsele confiscate au fost dirijate către unităţi de neutralizare a subproduselor de origine animală şi a produselor derivate care nu sunt destinate consumului uman şi distruse prin incinerare.
 

Sursa foto: ZIUA de Constanţa
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii