Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:37 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Controale ale Ministerului Sănătăţii Ce deficienţe s-au constatat la Spitalul de Urgenţă din Constanţa. Dv ştiţi şi altele?

ro

20 Dec, 2013 07:07 2870 Marime text
Concluzia controlului desfasurat in spitale si anuntat in prealabil de ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, este ca spitalele si farmaciile cu circuit deschis "sunt pregatite pentru a asigura asistenta medicala populatiei in perioada 24.12.2013 – 05.01.2014".

Desigur, exista si cateva spitale care prezinta disfunctionalitati, dar s-au luat masuri ferme pentru remedierea acestor deficiente, se explica in comunicatul Ministerului Sanatatii.
Deficientele se refera la spitalele de urgenta din Buzau, Constanta, la Spitalul Clinic de Chirurgie Oro-Maxilo-Faciala si la Spitalul Clinic „N.Malaxa” din Bucuresti.
"In judetele Bihor, Constanta, Ialomita, Ilfov, Timis, Valcea si Vaslui s-a constatat lipsa anumitor medicamente sau stocuri insuficiente ca urmare a neonorarii de catre furnizori a comenzilor", se mai precizeaza in comunicatul Ministerului Sanatatii. Autoritatile mentioneaza ca este vorba de medicamente oncologice pentru care nu exista tratamente programate in perioada sarbatorilor. 
Dar la spitalele judetene din Oradea, Slobozia, Turnu-Severin si la Institutul de Oncologie din Iasi au aparut disfunctionalitati in aprovizionarea "cu unele medicamente". Furnizorii au fost contactati pentru rezolvarea acestora.
In judetul Prahova nu exista nicio farmacie cu circuit deschis care sa asigure livrarea cu medicamente catre populatie. Si aceasta problema va fi rezolvata, afirma ministrul Eugen Nicolaescu.​
sursa: hotnews.ro
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Avram Gheorghe 20 Dec, 2013 10:20 Daca ar fi sa va scriu toate neregulile din Spitalul de Urgenta Constanta,nu mi-ar ajunge spatiul destinat comentariului. La urgenta sa dea bunul DUMNEZEU, sa ne ajute sa nu ajungem niciodata;aici domneste HAOSUL.Nici daca ar veni incognito dr.Arafat sa conduca,sa verifice trierile,tot nu ar putea sa le rezolve.Tot aici exista un pericol majorcare, in urma cu peste 20 de ani,era eradicat,si anume, aducerea in acelas salon al tuturor tipurilor de bolnavi,si apoi ne mai intrebam de ce se pleaca din orice spital din Romania,cu o alta boala decat cea cu care a fost internat un bolnav!??? De sarbatori numarul de medici & alt personal de specialitate este foarte mic in comparatie cu numarul de cazuri de urgenta,de la internari.De asemenea lipsesc multe specialitati medicale-in aceste zile de sarbatori- fapt care grefeaza asupra eficientei actului medical.Nu mai vorbim de accidente vasculare si infarcturi miocardice care,daca nu sunt tratate coraspunzator in primele ore de la declansare,inrautatesc iremediabil starea bolnavilor.Si exemplele pot continua,la nesfarsit...