Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:47 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Continuă dezinsecția în cartierele din Constanța. Ce insecticid nou se va folosi (galerie foto)

ro

27 Aug, 2018 17:29 2717 Marime text
Continuă dezinsecția în municipiul Constanța. În această seară, începând cu ora 20:30, atomizoarele și utilajele de mare capacitate folosite pe autovehicule vor fi puse în funcțiune în zonele Trocadero, ICIL, Coiciu și Anadalchioi, anunţă Primăria Constanţa.
 
În perioada următoare vor avea loc acțiuni de dezinsecție și în alte zone din municipiu, astfel:
 
- în 28.08.2018 – cartierele: Tomis I, Tomis II, Tomis III;
- în 29.08.2018 – cartierele: Palas, Medeea, CET, KM 4-5, KM 5;
- în 30.08.2018 – stațiunea Mamaia.
 

Începând de mâine seară, pe lângă substanțele folosite în prezent, se va acționa și cu AQUA K-OTHRINE EW 20, o emulsie recomandată de Organizația Mondială a Sănătății pentru combaterea insectelor zburătoare în mediul urban. AQUA K-OTHRINE EW 20 este un insecticid de contact și ingestie, realizat în baza unei tehnologii revoluționare anti evaporare. Este un produs pe bază de apă extrem de prietenos cu mediul, care poate fi aplicat fără probleme pe vegetație și în zone de circulație. Substanța are o sferă largă de acţiune destinată combaterii insectelor care produc disconfort (ţânţari, muşte, căpușe, gândaci, furnici, omizi, etc), precizează Municipalitatea.

 
"Apicultorii și sericicultorii de pe raza municipiului Constanța, precum și din circumscripțiile sanitar-veterinare sunt rugați să ia toate măsurile de protecție necesare (pentru familiile de albine și viermi de mătase) - în scopul evitării contactului cu substanțele insecticide distribuite în toate zonele verzi ce aparțin domeniului public al Constanței", precizează PMC. 
 
De asemenea, persoanele juridice și fizice din municipiu au obligația să efectueze acțiuni de dezinsecție și deratizare ale imobilelor, incintelor și gospodăriilor pe care le dețin, folosind numai substanțele aprobate de Ministerul Sănătății și prestatori autorizați, concomitent cu acțiunile Primăriei, precum și ori de câte ori este necesar - conform H.C.L. nr. 184/2013 art. 3, alin. 3, art. 4 și art. 5 alin. (1).
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii