Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
14:11 22 03 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE 3 Constănţenii au spus „prezent” protestului din parcul Tăbăcărie! Alte spaţii verzi, în pericol! (galerie foto)

ro

09 Jul, 2016 19:15 10369 Marime text
După cum v-am anunţat, pe Facebook constănţenii erau invitaţi să participe azi, începând cu ora 18.00, la un protest împotriva transformării parcului Tăbăcărie într-un parc de distracţii contra cost. Organizatorii evenimentului avertizau că cel mai mare parc din municipiul Constanţa este, din nou, în pericol!

Iniţiativa a suscitat interesul constănţenilor, care semnează şi o petiţie, ce va fi transmisă direct primarului, în audienţă. Cel puţin 70 de semnături au fost strânse până acum.

Organizatorii protestului susţin că „porţiunea din parc a fost deja împrejmuită cu garduri şi invadată de corturi, mese, scaune, hamacuri, aparatură audio-video. Lui Victor Maxim, sprijin de nădejde al primarului în campania electorală, Primăria i-a mai pus anterior la dispoziţie o mare bucată din acest parc - circa 4.500 mp - din zona Complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii (Delfinariu), pentru a-şi derula proiectele, dar se pare că nu e de ajuns.   
 
De asemenea, organizatorii mai promit acţiuni de protest faţă de haosul urbanistic din Constanţa. „Constanţa a fost făcută praf. Trebuie să luăm atitudine faţă de construirea în neştire”, potrivit organizatorilor. „Acţiuni în instanţă am făcut deja, dar avem nevoie de o armată de avocaţi”, spune avocatul Ion Stelian Cristian.  
 
La evenimentul de azi este prezent şi consilierul local independent Andrei Popescu. Acesta spune că susţine orice acţiune care are legatură cu spaţiul urbanistic general şi cu registrul spaţiilor verzi. „Mă gândesc că alături de avocatul Ion Stelian şi Baricada Verde să se iniţieze un proiect de hotărâre pentru protejarea parcului Tăbăcărie”, spune acesta.

Protestul se va încheia în curând, deoarece există autorizaţie pentru desfăşurarea acestuia doar până la ora 19.30.
 
De asemenea, avocatul Stelian spune că deţine informaţii potrivit cărora în următoarea perioadă vor fi raşi copacii din zona Sucevei, pentru construcţia a două blocuri de şase etaje. Conform acestuia, va avea loc o dezbatere pe 15 iulie la Primăria Constanţa. Avocatul Stelian îi cheamă pe oameni la dezbatere. 

Citeşte şi Un „cal troian”: Proiectul „Cinematograf în parcul Tăbăcărie” îi scoate în stradă pe constănţeni!

UPDATE 3, ora 19.36
 
În contextul prezentat, precizăm că Asociaţia Constanţa Ia Atitudine (ACIA), în conformitate cu Legea nr. 544/2001, privind liberul acees la informaţiile de interes public, solicitase Primăriei Constanţa răspunsuri cu privire la trei întrebări, şi anume: Care este situaţia juridică a terenurilor amplasate pe bulevardul Lăpuşneanul, situate între City Park Mall şi Zodiac; Este posibilă concesionarea sau înstrăinarea în vreun fel a terenurilor din Parcul Tăbărie?; Este posibilă ridicarea oricărui tip de imobile în Parcul Tăbăcărie?.
 
Mergem mai departe şi menţionăm că ACIA primise şi răspuns de la Primăria Constanţa. Iată răspunsul cu privire la punctul 1: „Terenul aferent Parcului Tăbăcărie constituie domeniul public al municipiului Constanţa”. Cu privire la celelalte puncte, reprezentaţilor ACIA li s-a spus că „se va aplica legislaţia în vigoare”.

UPDATE 2, ora 19.28
 
Vă prezentăm şi punctul de vedere al lui Victor Maxim. „Eu nu am treabă cu tot Parcul Tăbăcărie, ci doar trei luni pe o suprafaţă limitată. Spaţiul nu este îngrădit, ci împrejmuit, accesul fiind gratuit, liber, zilnic între orele 10.00-21.00”, spune Victor Maxim. Printre motivele pe care acesta le-a invocat pentru împrejmuire s-au numărat limitarea accesului cu câini şi siguranţa şi protejarea bunurilor din spaţiu împotriva furtului.

UPDATE 1, ora 19.27

S-au strâns 100 de semnături! Oamenii au început să plece, deoarece, conform autorizaţiei, mai sunt trei minute până la încheierea protestului.

Sursa foto: ZIUA de Constanţa

Ti-a placut articolul?

Comentarii