Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:04 13 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanţa. Staţionările neregulamentare, comerţul ilicit şi proprietarii de câini periculoşi, în vizorul poliţiştilor (galerie foto)

ro

04 Sep, 2018 10:33 1763 Marime text

Polițiștii locali au acționat în data de 03.09.2018, în intervalul orar 06.00- 24.00, pentru descurajarea și prevenirea faptelor antisociale de pe raza municipiului Constanța și  în scopul verificării, respectării prevederilor legale referitoare la: menținerea curățeniei, tulburarea ordinii și liniștii publice, asigurarea circulației pe drumurile publice, protecția mediului, urmărirea legalității lucrărilor de construcții și a afișajului stradal, modului în care se intervine în domeniul public, etc.

În urma verificărilor efectuate în teren de către lucrătorii instituției Direcției Generale Poliția Locală Constanța au fost date 165 amenzi contravenționale în valoare totală de 38.755 lei.
 
  • Legea nr.61/1991- privind ordinea şi liniștea publică: 37 procese verbale de constatare și sancționare a contravenției pentru apelarea la mila publicului, consum de alcool în locuri publice, încălcarea unor norme de conviețuire socială, etc.
  • OUG nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice: 51 abateri contravenționale în special pentru opriri/staționări neregulamentare și au fost aplicate 106 puncte de penalizare;
  • OUG nr. 55/2002 privind regimul de deținere al câinilor periculoși sau agresivi - un bărbat în vârstă de 37 de ani a fost amendat contravențional cu suma de 1.500 lei pentru plimbarea unui animal de talie mare, rasa canină Amstaff, întrucât animalul nu avea botniță, punând, astfel în pericol trecătorii de la intersecția Bdul Tomis/Bdul Alexandru Lăpușneanu.
  • H.C.L nr. 184/2013 privind îmbunătățirea activităților de gospodărire, protecția mediului, întreținere și înfrumusețare a municipiului Constanța: 67 fapte antisociale legate de nerespectarea regulilor privind menținerea curățeniei pe domeniul public al orașului Constanta sau opriri/staționări pe spațiul verde;
  • Legea nr.12 / 1990 - privind protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite: au fost încheiate 7 procese verbale de constatare și sancționare a contravenției emise pentru acte de comerț ilicit exercitate pe plajă ( Stațiunea Mamaia, 3 Papuci, Modern) ori pentru intermedierea unor servicii de cazare, fapte comise de către persoane fizice neautorizate în perimetrul cuprins între Bulevardul Alexandru Lăpușneanu, Bulevardul Aurel Vlaicu și Bdul Mamaia (inclusiv statiunea Mamaia).

De asemenea, politiștii locali au dispus 7 măsuri complementare de confiscare a bunurilor destinate, folosite sau rezultate din contravenții..
Activități similare se vor desfășura și în perioada următoare pentru asigurarea unui climat public civilizat.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii