Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
23:04 24 06 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanţa. Sancţiuni aplicate de Poliţia Locală. Ce nereguli au constatat agenţii

ro

16 Nov, 2018 10:31 488 Marime text
În cursul zilei de 15 noiembrie 2018, polițiștii locali din cadrul Direcției Generale Poliția Locală Constanța au desfășurat mai multe acțiuni având ca scop respectarea  prevederilor privind ordinea și liniștea publică, precum și pentru menținerea curățeniei și protejării mediului pe raza municipiului Constanța.

Au fost constatate mai multe abateri de la normele legale și au fost aplicate 241 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 85.877 lei.
În cadrul uneia dintre acțiunile tematice derulate pe raza de competență a Serviciului Ordine Publică 5,în intervalul 14.00-22.00, s-au efectuat următoarele operațiuni:

13 polițiști locali au monitorizat  următoarele străzi și bulevarde din municipiul Constanța: Str. Dunării, Str. Albăstrelelor, Șos.Mangaliei, Str.Ion Ursu, Aleea Egretei, Aleea Albatrosului, Str. Gh.Marinescu, Str.Pandurului, Str.Theodor Speranția, Str.Viorelelor, Str.Lanului, Str.Liliacului, Str.Brizei, Str.Zefirului, Str.Curcubeului, Aleea Curcubeului, Aleea Timonei, Bdul Aurel Vlaicu;

Astfel, în cursul zilei de joi au fost legitimate 29 de persoane, au fost verificați 9 operatori economici, au fost întocmite 2 note de constatare, s-au aplicat 29 de sancțiuni contravenționale în valoare de 5.515 lei, în conformitate cu prevederile Legii nr. 61/1991 R pentru sancționarea faptelor de încălcare a normelor de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, H.C.L nr.184/2013 privind îmbunătățirea activităților de gospodărire, protecția mediului, întreținere și înfrumusețare a municipiului Constanța, O.U.G nr. 97/2005 privind evidența, domiciliul, reședința și actele de identitate ale cetățenilor români, OUG nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, Legii nr. 349/2002 pentru prevenirea și combaterea efectelor produselor din tutun și a Legii nr. 12 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite. Mărfurile destinate comercializării ilicite au fost confiscate de către oamenii legii.

Poliţia Locală Constanţa menţionează faptul că astfel de acțiuni se vor desfășura în mod periodic, în scopul prevenirii și combaterii încălcării normelor legale în vigoare.

Ti-a placut articolul?

Comentarii