Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
08:13 20 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanţa. Proprietarul unui câine, amendat pentru tulburarea liniştii vecinilor

ro

04 Apr, 2018 11:54 1478 Marime text

În vederea respectării normelor de curățenie, polițiștii locali continuă campania de atenționare și sancționare a persoanelor care aruncă hârtii, ambalaje, resturi de țigări, coji de semințe în parcuri, alei și peluze, zone verzi sau orice alt loc de folosință publică comună și a celor care își plimbă animalele de companie fără lesă și care nu iau măsuri de curățare a excrementelor lăsate de patrupede pe domeniul public.
 
Astfel, au fost intensificate controalele în parcurile de pe raza municipiului Constanța, fapt pentru care recomandăm respectarea regulilor privind păstrarea unui mediu curat și sănătos.

De asemenea, cu această ocazie, la data de 03.04.2018, lucrătorii Direcției Generale Poliția Locală au sancționat contravențional cu suma de 300 lei o persoană care a aruncat resturi de țigari pe domeniul public din parcul Tăbăcărie.

"Menționăm faptul că polițiștii locali vor avea în atenție permanentă aceste activități în vederea respectării normelor legale în vigoare privind curățenia și protejarea mediului înconjurător", anunţă DGPL.

"Tot în cursul zilei de ieri, având în vedere solicitările frecvente din partea cetățenilor adresate Direcției Generale Poliția Locală cu privire la faptul că animalele de companie deținute în imobile tulbură liniștea publică a locatarilor și afectează buna vecinătate, facem cunoscut că polițiștii locali au dispus măsuri de sancționare contravențională cu suma de 500 lei asupra deținătorului unui patruped pentru nerespectarea prevederilor articolului 15, punctul 3 din H.C.L 184/2013 privind îmbunătățirea activităților de gospodărire, protecția mediului, întreținere și înfrumusețare a municipului Constanța", precizează DGLP Constanţa.

"Pe această cale, solicităm deținătorilor animalelor de companie să respecte obligațiile legale și să nu tulbure liniștea vecinilor", menţionează DGPL.

Ti-a placut articolul?

Comentarii