Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
15:08 26 03 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE. Constanţa. Pompierii amplasează diguri în zonele cu risc de inundaţii (galerie foto + video)

ro

23 Jul, 2018 13:14 3879 Marime text
Pe bulevardul Mamaia din Constanţa, pompierii constănţeni se pregătesc pentru eventualele probleme cauzate de ploaia abundentă ce se anunţa de la Centrul meteorologic. În zonele cu risc de inundaţii sunt amplasaţi saci de nisip.

Primăria Constanţa a anunţat azi că la nivelul municipiului au fost constituite echipe mixte care vor acţiona în zonele nevralgice din oraş. Reprezentanţii Serviciului Gestionare Spaţii Verzi, din cadru Primăriei Municipiului Constanţa sunt pregătiţi să intervină cu patru echipe formate din alpinişti şi ţapinari, iar Serviciul Igienă Publică intervine deja în teren cu şase echipe formate din câte 18-20 de persoane care mătură şi curăţă gurile de canalizare şi rigolele din oraş şi din staţiunea Mamaia. De asemenea, vor fi pregătite şi 10 diguri care vor fi umplute cu apă şi vor fi amplasate în zonele inundabile din oraş, după cum urmează: Zona Delfinariu- străzile Tabla Buţii, Răchitaşi, Grozeşti, Oneşti, Dragoslavelor; Zona Km 4-5 - în dreptul porţii de acces de la Secţia 5 de Poliţie; Zona Coiciu - strada Izvor la intersecţie cu strada Poporului.

Primăria Municipiului Constanţa are pregătiţi, pentru orice eventualitate, 500 de saci cu nisip care vor fi împărţiţi la blocurile şi casele din zonele inundabile.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis informarea valabilă de azi de la ora 10.00, până mâine la aceeaşi oră, în mai multe judeţe printre care şi Constanţa şi Tulcea. Principalele fenomene în acest interval de valabilitate sunt instabilitatea atmosferică accentuată, cantități importante de apă.

UPDATE. Oficial de la Primăria Constanța

Având în vedere atenţionarea meteorologică de vreme rea emisă de Administraţia Naţională de Meteorologie şi Hidrologie care urmează să intre în vigoare peste câteva ore, Primăria Municipiului Constanţa a activat Comandamentul pentru Situaţii de Urgenţă, ai cărui membri s-au întâlnit în această dimineaţă în şedinţă operativă, pentru a pune la punct ultimele detalii legate de activităţile de prevenire şi măsurile care se impun pentru evitarea situaţiilor nedorite, informează Primăria Constanța. 


Conform prognozei, va ploua abundent, începând de astăzi după amiază şi până cel puţin mâine noapte, iar codul galben de ploi s-ar putea transforma în cod portocaliu, ceea ce înseamnă că în această perioadă se pot cumula cantităţi de apă de până la 50 l/mp. Ploile vor fi însoţite de grindină şi de vânt puternic care, în cursul zilei de astăzi, ar putea bate chiar şi cu 70 km/h la rafală.
 
În acest sens, la nivelul municipiului au fost constituite echipe mixte care vor acţiona în zonele nevralgice din oraş. Reprezentanţii Serviciului Gestionare Spaţii Verzi, din cadrul Primăriei Municipiului Constanţa sunt pregătiţi să intervină cu patru echipe formate din alpinişti şi ţapinari, iar Serviciul Igienă Publică intervine deja în teren cu şase echipe formate din câte 18-20 de persoane care mătură şi curăţă gurile de canalizare şi rigolele din oraş şi din staţiunea Mamaia.

De asemenea, vor fi pregătite şi 8 diguri care vor fi umplute cu apă şi vor fi amplasate în zonele inundabile din oraş, după cum urmează:
- Zona Delfinariu- străzile Tabla Buţii, Răchitaşi, Grozeşti, Oneşti, Dragoslavelor;
- Zona Km 4-5 - în dreptul porţii de acces de la Secţia 5 de Poliţie;
- Zona Coiciu - strada Izvor la intersecţie cu strada Poporului.
 
Primăria Municipiului Constanţa a împărțit deja în zonele nevralgice 800 de saci cu nisip la blocurile şi casele din zonele inundabile, iar alți 500 sunt pregătiţi, pentru orice eventualitate, pentru a fi împărţiţi.
 
Şi lucrătorii S.C. RAJA S.A. sunt deja în teren şi, împreună cu echipe din cadrul Primăriei, acţionează în mai multe zone cu 20 de echipe şi 10 vidanje pentru decolmatarea rigolelor de scurgere şi a canalizărilor, iar pe timpul ploilor vor acţiona în toate zonele cu probleme şi vor monitoriza în permanenţă situaţia. 
 
Poliţiştii locali sunt pregătiţi să intervină împreună cu reprezentanţi ai Poliţiei Rutiere pentru fluidizarea traficului pe timpul ploilor. Mai multe echipe ale Poliţiei Locale au plecat deja prin cartiere pentru a informa populaţia despre eventualele situaţii de risc din următoarea perioadă şi despre măsurile care trebuie luate pentru a uşura munca echipelor de intervenţie.
 

”În acest sens, constănţenii sunt rugaţi să nu staţioneze autovehiculele în dreptul gurilor de canalizare pentru a nu face dificilă intervenţia utilajlor ori în dreptul copacilor sau al crengilor uscate pentru a preîntâmpina avarierea acestora. De asemenea, facem un apel către constănţeni să evite adăpostirea sau  trecerea prin apropierea copacilor, stâlpilor, panourilor publicitare, precum şi a imobilelor aflate în construcţie şi, în cazul în care situaţia o impune, să se ferească de furtună în sediile diverselor instituţii publice sau alte imobile care prezintă siguranţă” - au transmis reprezentanții Primăriei Constanța. .

Ti-a placut articolul?

Comentarii