Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:21 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanţa. Nuntă în cartierul Henry Coandă, întreruptă de poliţiştii locali

ro

25 Sep, 2018 12:49 1835 Marime text
Direcția Generală Poliția Locală Constanța din cadrul Primăriei Municipiului Constanța își desfășoară activitatea în interesul comunității locale și acționează pentru respectarea normelor legale privind sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și linisții publice precum și pentru menținerea curățeniei și protejării mediului pe raza municipiului Constanța.

Astfel, data de 24.09.2018, polițiștii locali care se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu în cartierele constănțene Abator, Faleză Nord, Poarta 1,Poarta 2, Inel I, Inel 2, Tomis 3, Griviței, Tomis Nord, Henry Coandă, Tomis Plus, Palazu Mare, Badea Cârțan, Piața Ovidiu, Centru, Sala Sporturilor dar și în alte zone de interes ale municipiului Constanța au aplicat 162 de amenzi contravenționale în valoare totală de 35.030 lei pentru acte de comerț ilicit, tulburarea ordinii și liniștii publice, consum de băuturi alcoolice în alte locuri decât cele special amenajate, rascolirea gunoiului din containere, deplasarea cu mijlocul de transport în comun fără a deține titlu de călătorie valabil,  nerespectarea normelor privind circulația pe drumurile publice și alte fapte antisociale care vizează in special menținerea curățeniei pe domeniul public al orașului Constanța.

Printre acestea, două amenzi contravenționale în cuantum total de 600 lei au fost aplicate pentru organizarea unei nunți ce era în desfășurare la o locație situată pe Aleea Umanității din cartierul Henry Coandă din municipiul Constanța.

La eveniment participau numeroase persoane care tulburau liniștea vecinilor.

În acest caz s-a dispus măsura întreruperii activității ilicite și resigurarea stării de curățenie de către participanți.

Într-o altă zonă a orașului în parcarea de la Poarta 1, o persoană a fost amendată contravențional cu suma de 1.000 lei pentru că a efectuat cu intenție manevre de întoarcere, accelerări și frânări bruște (drifturi) pe domeniul public.

La vederea echipajului bărbatul în vârstă de 29 de ani a demarat în trombă, fiind oprit după aproximativ 300 de metri.

Nu a scăpat neamendată nicio constănțeancă care a desfășurat activități de picnic pe domeniul public din cartierul constățean Faleză Nord.
Aceasta a fost sancționată contravențional cu suma de 1000 de lei pentru că a fost surprinsă în timp ce făcea grătar pe trotuarul aferent unui imobil de pe strada Tabla Buții, încălcându-se astfel prevederile Legii nr. 54/2012, privind desfășurarea activităților de picnic.

Tot, în data de 11.09.2018, polițiștii locali împreună cu lucrători ai firmei de salubrizare SC. Polaris M Holding au acționat în zona Abator lângă un complex, în scopul igienizării zonei și menținerii unei permanente stări de curățenie după ce mai multe persoane își improvizaseră un adăpost pe un teren viran situat pe Șoseaua Mangaliei.

Persoanele în cauză au fost legitimate și sancționate contravențional, iar zona a fost igienizată de către lucrătorii firmei de salubritate.
De asemenea, li s-a recomandat să se deplaseze către localitatea de domiciliu, respectiv comuna Cobadin din județul Constanța.

"Menționăm faptul că astfel de acțiuni se vor desfășura în mod sistematic, în scopul prevenirii și combaterea încălcării normelor legale în vigoare2, precizează DGPL Constanţa.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii