Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
07:48 24 03 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanţa. Noi victime prin ,,Metoda Accidentul”. Mare atenţie cui înmânaţi bani!

ro

29 Oct, 2018 08:26 843 Marime text

"Metoda accidentul" continuă să facă victime la Constanţa. Poliţiştii recomandă cetăţenilor să nu ofere sume de bani persoanelor necunoscute ci să apeleze de urgenţă la numărul de urgenţă 112.

La data de 28.10.2018, în jurul orei 15.00, polițiștii din cadrul Secției 2 Poliție au fost sesizați de către o femeie, în vârstă de 76 de ani, din municipiul Constanţa, cu privire la faptul că a fost apelat pe telefonul fix, de către o femeie, care s-a recomandat ca fiind cuscra sa, informând-o că a suferit un accident și este la spital.

Pentru efectuarea unei operații i s-a adus la cunoștință că ar fi nevoie de o sumă de bani.

Bătrâna a oferit 7.600 de lei unui bărbat necunoscut care s-a prezentat la domiciliul său.

La data de 29.10.2018, în jurul orei 03.00, polițiștii din cadrul Secției 2 Poliție au fost sesizați de către o altă femeie, de 71 de ani, care le-a spus că a fost apelată pe telefonul fix, de către o femeie, care s-a recomandat ca fiind cumnata sa, informând-o că a suferit un accident și este la un spital din București.

Pentru efectuarea unei operații i s-a adus la cunoștință că ar fi nevoie de suma de 15.000 de euro.

Bătrâna și-a dat seama că poate fi victima unei infracțiuni de înșelăciune și nu a dat curs invitației, anunțând de urgență organele de poliție.

La data de 28 octombrie a.c., în jurul orei 00.30, polițiștii din cadrul Secției 3 Poliție au fost sesizați de către o femeie, în vârstă de 81 de ani, din municipiul Constanţa, cu privire la faptul că a fost apelată pe telefonul fix, de către un bărbat, care s-ar fi recomandat ca fiind medic la un spital din Timișoara, informând-o că fratele acesteia ar fi suferit un accident, fiind nevoie de transportul lui la o unitate medicală din București.

Pentru efectuarea unei operații i s-a adus la cunoștință că ar fi nevoie de o sumă de bani.

Bătrâna a oferit suma de 19.200 de lei unui bărbat necunoscut care s-a prezentat la domiciliul său.

Polițiștii constănțeni au deschis anchete în cele trei cauze pentru identificarea autorilor, depistării acestora și tragerea lor la răspundere penală.

RECOMANDĂRI ALE POLIȚIȘTILOR CONSTĂNȚENI

Pentru a conştientiza populaţia, cu precădere persoanele de vârsta a III-a, cu privire la riscul la care se expun când au încredere în persoane necunoscute şi le oferă sume de bani, în schimbul aşa-ziselor ,,rezolvări de probleme cauzate de accidentele rutiere”, precizăm încă o dată faptul că în cazul unor accidente cu victime NU trebuie să se ofere sub nicio formă sau pretext sume de bani.

Este foarte important pentru cetăţeni să cunoască faptul că în nici un caz de accident rutier reprezentanţii instituţiilor publice nu solicită bani pentru a rezolva o speţă de natură penală.

Se recomandă ca în astfel de cazuri, în care cetăţenii sunt sunaţi şi li se solicită diferite sume de bani telefonic, pentru “rezolvarea unor accidente rutiere, să se apeleze imediat la 112 sau la Poliţie, pentru a se verifica dacă fiul, fiica, ruda, rudele au fost implicate într-un accident rutier.

Astfel, poliţiştii pot interveni pentru prevenirea comiterii unor înşelăciuni, iar persoanele care intenţionează să comită astfel de fapte să fie identificate, depistate şi trase la răspundere penală.

Ti-a placut articolul?

Comentarii