Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
20:54 22 05 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanţa Încălţăminte contrafăcută în valoare de aproximativ 101.200 euro, reţinută de inspectorii vamali

ro

30 Aug, 2016 13:46 920 Marime text
Ieri, inspectorii vamali din cadrul Biroului vamal de frontieră Constanţa Sud au descoperit peste 500 perechi încălţăminte (damă şi copii) susceptibile de a fi contrafăcute, în valoare de aproximativ 101200 euro, ca urmare a controlului efectuat asupra unor containere sosite  din China pentru societăţi comerciale cu sediul  în Republica Moldova.

Pe 29 august, inspectorii vamali de la Biroul vamal de frontieră Constanţa sud, actionând în baza analizei de risc, au procedat la efectuarea controlului amănunţit a două containere sosite din China cu mărfuri pentru două societăţi comerciale cu sediul în Chişinău, respectiv Hănceşti, Republica Moldova.

Ca urmare a controlului fizic de specialitate efectuat, inspectorii vamali au reţinut 506 perechi încălţăminte (damă şi copii) marca VERSACE, LOUIS VUITON, COCO CHANEL, CHRISTIAN LOUBOUTIN şi HERMES, bunuri susceptibile a aduce atingere unui drept de proprietate intelectuală. Valoarea totală a acestora, dacă ar fi fost comercializate la valoarea bunului original este de aproximativ 101200 euro.

Conform prevederilor Regulamentului (UE) nr. 608/2013 şi a Legii nr. 344/2005 privind unele măsuri pentru asigurarea respectării drepturilor de proprietate intelectuală în cadrul operaţiunilor de vămuire, autoritatea vamală a reţinut bunurile contrafăcute în vederea trimiterii spre expertizare, la finalizarea cazului urmând a fi dispuse măsurile legale ce se impun.

Ti-a placut articolul?

Comentarii