Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:30 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanţa. Cerşetoria, consumul de alcool şi staţionările neregulamentare, sancţionare de poliţiştii locali

ro

20 May, 2019 10:57 785 Marime text

Lucrătorii Direcției Generale Poliția Locala Constanța din cadrul Primăriei Municipiului Constanța au acționat weekendul trecut ( 18.05.2019-19.05.2019) în scopul creşterii eficienței activităţii de menţinere a ordinii publice şi a gradului de reacţie în prevenirea şi combaterea fenomenului infracţional şi contravenţional pe raza municipiului Constanța.

Astfel, poliţiştii locali au aplicat 259 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 49.465 lei.

Printre abaterile sancţionate de agenţi se numără: Legea nr.61/1991- pentru sancționarea faptelor de încălcare a normelor de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice: 73 procese verbale de constatare și sancționare a contravenției pentru pentru exercitarea unor acte de cerșetorie în zone de interes public, lăcașe de cult, proximitatea centrelor comerciale, consum de alcool în locuri publice, încălcarea unor norme de conviețuire socială; OUG nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice: 30 sancțiuni contravenționale pentru opriri/staționări neregulamentare; Legea nr. 92/2007 a serviciilor de transport public local: 62 sancțiuni contravenționale au fost aplicate persoanelor care nu dețineau titlu de călătorie valabil pe mijloacele de transport în comun; H.C.L nr. 184/2013 privind îmbunătățirea activităților de gospodărire, protecția mediului, întreținere și înfrumusețare a municipiului Constanța: 68 fapte antisociale legate de nerespectarea regulilor privind menținerea curățeniei pe domeniul public al orașului Constanta, dar și pentru staționarea autoturismului pe spațiul verde aferent parcurilor.

Acțiuni similare se vor desfășura în mod sistematic, în scopul prevenirii și combaterii încălcării normelor legale în vigoare, transmite DGPL Constanţa.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii