Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
03:25 11 12 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanţa. Călătorii frauduloşi, comerciaţii ambulanţi şi cerşetorii, sancţionaţi de poliţiştii locali

ro

11 Jan, 2019 10:33 809 Marime text
În data de 10.01.2019, polițiștii locali din cadrul Direcției Generale Poliția Locală Constanța au aplicat  39 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 143.865 lei, astfel:
  • Legea nr. 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a normelor de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice: 7 procese verbale au fost intocmite pentru cersetorie, consum de alcool în alte locuri decat cele permise, încălcarea unor reguli de conviețuire socială și bună vecinătate, etc.
  • Legea nr.92/2007 a serviciilor de transport public local: 47 de sancțiuni contravenționale au fost aplicate persoanelor care nu dețineau titlu de călătorie valabil pe mijloacele de transport public în comun.
  • H.C.L nr. 184/2013 privind îmbunătățirea activităților de gospodărire, protecția mediului, întreținere și înfrumusețare a municipiului Constanța: 31 fapte antisociale legate de nerespectarea regulilor privind menținerea curățeniei pe domeniul public al unității administrativ teritoriale.
  • Legea nr.12 / 1990 - privind protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite:  au fost încheiate 2  procese verbale de constatare și sancționare a contravenției emise pentru acte de comerț ilicit și s-au dispus măsuri complementare de confiscare a bunurilor comercializate fără autorizație / acte de proveniență.
  • H.C.L nr. 276/2015 privind aprobarea regulamentului referitor la condițiile în care se realizează accesul furnizorilor de rețele publice de comunicații electronice pe proprietatea publică sau privată a municipiului Constanța- 5 operatori de servicii au fost amendați contravențional cu suma de 1.000 lei fiecare pentru neetichetarea cablurilor.
  • Legea 325/2006 a serviciului public de alimentare cu eneregie termică – 3 persoane fizice au fost sancționate contravențional cu suma de 500 lei fiecare pentru deconectarea de la instalația de încălzire centralizată a consumatorului fără a deține aviz favorabil eliberat de instituția abilitată
  • Legea nr. 50/1991 republicată și modificată privind autorizarea executării lucrărilor de construcție - 7 sancțiuni contravenționale în cuantum de 68.000 lei au fost aplicate persoanelor care nu detineau autorizație de construire necesară executării lucrărilor de construcții sau au respectat prevederile documentatiilor urbanistice emise de autoritatea publică locală.

În aceste cazuri au fost dispuse și măsuri complementare de: oprire a lucrărilor nelegal executate, obținerea autorizației de construire în termen de 90 de zile sau încadrarea în prevederile acesteia în functie de situația de fapt, în caz contrar desființarea lucrărilor executate nelegal și aducerea terenului la starea inițială.

De asemenea, în cursul zilei de 10.01.2019, lucrătorii Direcției Generale Poliția Locală Constanța au organizat și desfășurat o acțiune pe linia respectării normelor legale referitoare la siguranța și fluența rutieră.

Au fost constatate o serie de abateri de la normele legale privind circulația pe drumurile publice, dintre care reţin atenţia: opririle și staționările efectuate neregulamentar în stațiile de taxi, stațiile destinate mijloacelor de transport public în comun ale RATC, în perimetrul Spitalului Clinic Județean de Urgență, precum și pe principalele străzi și bulevarde din municipiul Constanța.

 Lucrătorii Direcției Generale Poliția Locală Constanța au aplicat, în limita competențelor conferite de lege, 122 amenzi contravenționale în valoare totală de 42.865 lei și 189 puncte de penalizare.

Activități similare se vor derula zilnic, iar ca măsură preventivă se recomandă tuturor persoanelor fizice/juridice să adopte măsurile necesare pentru respectarea prevederilor legale.

Ti-a placut articolul?

Comentarii