Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
14:33 18 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Consilierul prezidențial pentru politică externă, Bogdan Aurescu, în vizită de lucru la Washington

ro

30 Jun, 2016 23:42 1108 Marime text
Consilierul prezidențial pentru politică externă Bogdan Aurescu a efectuat, în perioada 28-30 iunie 2016, o vizită de lucru la Washington.
 
Ambasada României în SUA a transmis faptul că  în cadrul vizitei, Bogdan Aurescu a avut întâlniri cu Charles Kupchan, consilier al președintelui SUA și senior director pentru Afaceri Europene în cadrul Consiliului Național de Securitate al SUA, Rose Gottemoeller, sub-secretar de stat pentru securitate internațională și controlul armamentelor la Departamentul de Stat și recent desemnată în calitate de Secretar General adjunct al NATO, Hoyt Yee și Bridget Brink, adjuncți ai asistentului secretarului de stat pentru Afaceri Europene și Euro-asiatice, James Townsend, adjunct al asistentului secretarului apărării pentru NATO și Europa din cadrul Pentagonului.
 
În cadrul reuniunilor au fost discutate modalități de dezvoltare și aprofundare a Parteneriatului Strategic dintre România și SUA, pe toate dimensiunile sale, inclusiv în contextul aniversării, în acest an, a 5 ani de la adoptarea Declarației Comune privind Parteneriatul Strategic pentru Secolul XXI dintre cele două țări, precum și al împlinirii, anul viitor, a 20 de ani de la lansarea Parteneriatului, în 1997.
 
Mai mult decât atât, au fost abordate, în detaliu, obiectivele și prioritățile României și SUA în perspectiva Summitului NATO de la Varșovia. Printre subiectele de discuție s-au mai aflat cele legate de contextul politic și de securitate regional, cu accent pe situațiile din Republica Moldova și Ucraina.
 
Vizita la Washington a consilierului prezidențial Bogdan Aurescu a mai cuprins și întâlniri cu Eric Stewart, președintele AMRO (Consiliul de Afaceri România-SUA), respectiv cu reprezentanți ai unor importante think-tank-uri din capitala americană: generalul James Jones, președintele consiliului director al Atlantic Council, Damon Wilson, vicepreședinte executiv al Atlantic Council, Heather Conley, vicepreședinte al Center for Strategic and International Studies. În cadrul discuțiilor au fost examinate oportunitățile de cooperare cu România și au fost analizate evoluțiile actuale de securitate, mai ales în perspectiva Summitului NATO de la Varșovia, respectiv efectele Brexit asupra relației transatlantice.
 
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii