Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
20:32 17 06 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Consilierii locali de la Medgidia au votat Taxa pe informaţiile de interes public, redusă de 10 ori

ro

22 Apr, 2016 14:30 1222 Marime text
 
Consiliul Local Municipal Medgidia reunit ieri în ședința ordinară a votat pentru menținerea în anul 2017 a taxelor și impozitelor locale stabilite pentru anul fiscal 2016. Excepţie a făcut însă taxa de eliberare, la cerere, de fotocopii ale documentelor solicitate în baza Legii 544/2001, care a scăzut la 0,5 lei pe pagină. Amintim că preţul pentru acest serviciu era de 5 lei/pagină. După ce ZIUA de Constanţa a semnalat acest aspect Ministerul pentru Consultare Publică şi Dialog Civic şi Prefecturii Constanţa, primăria a decis să scadă cuantumul acesteia de 10 ori.

Citeşte şi: 

În ședința ordinară a Consiliului Local Medgidia pentru luna aprilie, din opt proiecte de hotărâri, trei nu au întrunit cvorumul necesar aprobării, iar restul de cinci au fost aprobate.

De asemnea, proiectul privind „Aprobarea prelungirii valabilității Planului Urbanistic General al Municipiului Medgidia”, până la data de 30 decembrie 2016. nu s-a întrunit cvorumul necesar aprobării, astfel că nu a trecut.

Punctul numărul patru de pe ordinea de zi a vizat actualizarea inventarului unor bunuri ce aparțin domeniului public al municipiului Medgidia şi nici acesta nu a întrunit cvorumul necesar aprobării.

De asemnea nu a fost aprobată completarea anexei nr. 5 la HCL nr.73/30.06.2011, referitoare la competențele și responsabilitățile delegate S.C. Apollo Ecoterm S.R.L., cu spațiile verzi și parcurile care au făcut obiectul proiectului „Reabilitare și modernizare spații verzi și parcuri”, în vederea efectuării lucrărilor de întreținere a spațiilor verzi și curățeniei în spațiile aferente; 

Cel de-al șaselea proiect de hotărâre de pe ordinea de zi a constat în aprobarea completării domeniului privat al municipiului Medgidia cu două bunuri imobile. Este vorba despre un teren cu suprafața de 37,95 mp, situat pe strada Luminii nr. 7B și unul cu o suprafață de 139 mp, situat pe strada Cocorilor, nr. 39.

La punctul șapte s-a votat rezilierea contractului de închiriere nr. 158/2011 pentru garsoniera nr. 12 din bloc 31 ANL, precum și repartizarea acesteia, în conformitate cu lista de priorități aprobată pentru anul 2016.

Ultimul punct de pe ordinea de zi a fost inițiat de consilierul local Butnaru Marian și are ca scop aprobarea retragerii Municipiului Medgidia în calitate de membru prin Consiliul Local Medgidia din Asociația de Dezvoltare Intercomunitară „Dobrogea”.

Citeşte şi: 

Lipsa de transparenţă de la Primăria municipiului Medgidia, sesizată la nivel înalt: Taxa pentru informaţiile de interes public va trebui să dispară (document)


       
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii