Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:36 03 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Confruntarea dintre Victor Ponta și Klaus Iohannis Cele mai tari replici din prima dezbatere

ro

11 Nov, 2014 23:18 1992 Marime text
Ştiripesurse.ro a centralizat cele mai tari schimburi dintre prezidențiabilii Victor Ponta și Klaus Iohannis din prima confruntare televizată de la Realitatea TV.

Liderul PSD a zis că parcă îl vede pe Traian Băsescu atunci când se uită la Klaus Iohannis, iar prezidențiabilul ACL a replicat. „cu mine nu ați semnat niciun pact!” Ponta: „Am zambit pentru ca parca il vad pe Traian Basescu“. Iohannis: „Doar ca nu ati semnat niciun pact“. Ponta: „Ce pact am semnat?“ Iohannis: „Nu ma preocupa“. Ponta: „Dacă tot spuneți despre pact, știți măcar ce cuprinde?“.

Despre banii cheltuiți de Ponta în deplasările din străinătate

Prezidențiabilul ACL, Klaus Iohannis, l-a întrebat pe Victor Ponta cu ce bani a fost în vizitele electorale din diaspora. Ponta i-a răspuns promt și i-a spus că a fost pe banii PSD.

Iohannis: „Domnule Ponta, la vizitele electorale în diaspora, pe banii cui ați fost?“ Ponta: „Vă referiți la vizita oficială când am fost primit de doamna Angela Merkel sau când am fost în SUA? În Italia am fost pe banii PSD, avem facturile, pot să vi le arăt“. Iohannis: „V-ați dus degeaba, pentru că tot prost le-ați organizat“. 

Iohnnis l-a făcut atotștiutor pe Ponta mai ales când a venit vorba despre oamenii din Diaspora. Ponta: „Știți unde este cea mai mare comunitate de români din străinătate?“ Iohannis: „Sunt sigur că o să ne spuneți imediat...“

Iohannis: „Știți câți români sunt în Spania?“ Ponta: „700.000, înregistrați oficial“. Iohannis: „Sunt 1.100.000 de români. I-am numărat eu cu oamenii mei”.

Iohannis: „Oamenii aşteaptă fapte, nu vorbe. De aia sunteţi prim-ministru să rezolvaţi probleme nu să le povestiţi“. Ponta: „Le rezolv şi le voi rezolva“. Iohannis: „O să îl rog pe prim-ministru să facă pentru Dumnezeu ceva să poată să voteze oamenii“. Ponta: „Am făcut ceva dar probabil nu aţi aflat încă“. Iohannis: „O să aflu duminică“. Ponta: „Cred că o să aflaţi luni“. Ultima replică a premierului Ponta nu poate să nu ne ducă cu gândul la episodul din 2009 când Mircea Geoana a fost duminică câştigător şi luni pierzător al alegerilor.

Dispută pe modificarea Constituției

Iohannis i-a cerut lui Victor Ponta să nu îl mai înterupă pe un ton ridicat, Ponta l-a comparat cu un stăpân de sclavi, iar Iohannis i-a replicat că nu se află la el în birou şi i-a cerut să dea dovadă de decenţa.

Iohannis: „Comisia care se ocupa de revizuirea Constituţiei s-a discutat despre votul prin corespondenţă şi PSD s-a opus“. Ponta: „De unde ştiţi că nu sunteţi palamentar?“ Iohannis: „Vreţi să nu mă mai întrerupeţi?“ Ponta: „Nu ridicaţi tonul la mine! Noi nu suntem slugile dumneavoastră. Nu sunteţi vreun stăpân de sclavi. Nu sunteţi Parlamentar, de unde ştiţi?“ Iohannis: „Pot să vă rog să aşteptaţi să îmi termin răspunsul? Cine vă credeţi? Vă credeţi în biroul dumneavoastră? Va rog un minim respect dacă îl mai aveţi. Vă rog să nu mă mai întrerupeţi atunci când îmi expun partea mea de răspuns. Cu coada între picioare veţi pleca dumneavoastră!“ Ponta: „Aveţi o atitudine de moşier“. Iohannis: „Nu rezolvăm probelma că vorbiţi şi pe timpul dumneavoastră şi pe timpul meu“.

Sursa: stiripesurse.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii