Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
13:47 18 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Conducerea PSD a stabilit un nou calendar de plată a pensiilor

ro

07 May, 2018 15:44 987 Marime text
De luna următoare, dacă vor fi îndeplinite toate procedurile, pensionarii nu vor mai primi pensiile între 9 și 28 ale lunii, ci până în data de 15, a decis conducerea PSD, reunită luni în ședința Biroului Permanent Național, scrie Digi 24.

„S-a stabilit un calendar foarte strict în ceea ce privește plata pensiilor. Acum se face între 9 și 28 ale luni, mai rămânând două sau trei zile pentru pensionarii care nu au fost găsiți acasă de factorii poștali și să poată să vină la ghișeu să-și ia banii. S-a decis, ca să nu mai existe niciun fel de confuzie și orice pensionar să știe exact când primește pensia, ca pensiile să fie plătite până în data de 15 ale lunii. S-a făcut aici ce acțiune trebuie să întreprindă fiecare instituție. La 1 ale lunii se virează banii către Poșta Română, după care încep aceste proceduri. Calculul este făcut că în nouă zile se pot achita toate prestațiile sociale și toate pensiile (...) s-au pus 15 zile, să fie acoperitor, în așa fel încât 15 mai să fie ultima zi în care să se plătească pensiile. Rămâne să se decidă, astăzi-mâine, în care lună intră în vigoare această măsură, încearcă să vadă dacă se poate de luna următoare, fiind condiționați de toate aceste demersuri juridice. Problema se pune dacă se începe din iunie sau iulie ca de la 15 ale lunii să se plătească pensiile”, a declarat Liviu Dragnea, la finalul ședinței de luni a Biroului Permanent Național.


Liderul PSD a mai anunțat că premierul Viorica Dăncilă a trimis Corpul de Control la Poșta Română, după ce în mai multe județe din țară s-au înregistrat întârzieri la plata pensiilor și a ajutoarelor sociale.

Ti-a placut articolul?

Comentarii