Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
00:21 10 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Condamnat pentru crimă la Constanța, ar putea primi despăgubiri de 500.000 de lire sterline în Marea Britanie

ro

10 Aug, 2016 19:09 1267 Marime text
Marcel Arava, constănțeanul condamnat pentru o crimă comisă acum 27 de ani în cartierul Tomis Nord, ar putea primi despăgubiri în valoare de jumătate de milion de lire sterline. Asta după ce Curtea Supremă din Marea Britanie a decis că a fost reținut ilegal într-un centru pentru imigranți din Dover, în perioada martie – iulie 2015, ca urmare a cererii de extrădare în țara de origine.
 
Potrivit presei britanie, după comiterea crimei, constănțeanul a reușit să fugă în Regatul Unit, unde ani buni a reușit să păcălească sistemul judiciar. În 2014, Ministrul britanic de Interne a început procedurile de extrădare pe numele său după ce s-a descoperit că fusese condamnat la 12 ani de închisoare pentru omor, în România.
 
Constănțeanul, găsit vinovat în 2003 pentru comiterea unei crime în decembrie 1989, în cartierul Tomis Nord, s-a adresat instanței din Marea Britanie privind reținerea sa ilegală în centrul pentru imigranți, iar judecătorii i-au dat câștig de cauză. 
 
Jurnaliștii de la Daily Mail scriu că românul a cerut instanței britanice să analizeze atât documentul prin care se cerea extrădarea sa, cât și cel privind reținerea lui. Un tribunal din Regatul Unit a respins solicitarea de deportare, iar alte două apeluri făcute de Ministerul de Interne britanic au fost și ele respinse de instanță, fapt care i-a permis constănțeanului să rămână în Marea Britanie.
 
În primăvara anului trecut, Marcel Arava a fost adus în România, după ce autoritățile au reușit să obțină acord pentru extrădarea sa. În prezent, el se află după gratii unde îți execută sentința. Acum în vârstă de 50 de ani, Arava a cerut Tribunalului Constanța  revizuirea dosarului în care inițial a fost găsit vinovat de crimă. 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii