Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:33 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Companiile aeriene vor să ofere internet la bordul avioanelor, pentru atragerea de mai mulţi clienţi

ro

17 Feb, 2015 16:39 1540 Marime text
Transportatorii aerieni din Europa vor să ofere acces la Internet prin Wi-Fi la bordul avioanelor, în dorința de a atrage noi pasageri și de a crea o nouă sursă de venituri prin divertisment, servicii și publicitate, transmite Reuters, conform Agerpres.
 
Pasagerii care călătoresc cu companiile aeriene americane beneficiază deja de acces la Wi-Fi pe 66% din milele zburate, față de o medie mondială de 24%, potrivit datelor furnizate de firma Routehappy.
 
Totuşi, pentru a adopta astfel de servicii, Europa poate întâmpina mai multe dificultăţi decât în SUA, din cauza numărului de țări din regiune, în timp ce serviciile de Internet pe bază de satelit s-au dovedit prea scumpe pentru zborurile pe distanțe scurte.
 
Pe lângă faptul că îi pot taxa suplimentar pe pasageri pentru faptul că urmăresc emisiuni TV și ascultă muzică pe dispozitivele lor mobile în timpul zborurilor, companiile aeriene pot utiliza conectivitatea la bord pentru a le oferi acestora posibilitatea de a face cumpărături și rezervări la restaurante și hoteluri, în colaborare cu firmele de publicitate și partenerii.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii