Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
21:21 23 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comisia pentru egalitatea de șanse a dat aviz negativ proiectului privind majorarea alocaţiilor copiilor la 200 de lei

ro

13 Nov, 2013 10:31 1258 Marime text

Deputații USL au avizat negativ propunerea legislativă a PP-DD care viza majorarea alocațiilor copiilor de la 42 de lei la 200 lei. 

Avizul negativ a fost dat ieri în Comisia pentru egalitatea de șanse pentru femei și bărbați din Camera Deputaților, structură prezidată de către deputatul PP-DD Liliana Mincă. 

Avizul negativ este consultativ, urmând ca proiectul legislativ să fie avizat la fond în cadrul Comisiei pentru muncă și protecție socială.

În ceea ce privește votul de astăzi, parlamentarii PP-DD, Liliana Mincă și Ștefan Dalcă au votat pentru avizarea propunerii legislative.

Deputat Gheorghe Firczak, reprezentantul minorităților etnice și deputatul UDMR  Zsolt Molnar s-au abținut, iar parlamentarii USL, Gabriela Podașcă – vicepreședinte al comisiei și Vlad Marcoci – secretar, au votat negativ.

Având în vedere că propunerea legislativă aparține grupului parlamentar al PP-DD, este evident faptul că avizul negativ acordat de deputații USL reprezintă un vot politic, împotriva intereselor acestui popor. Chiar dacă legea propusă este bună și  nu a fost gândită doar pentru copiii din familiile mov  PP-DD.  Inițiatorii legii au propus majorarea alocației pentru toți copiii, fără nicio interpretare sau abordare politică”, se arată într-un comunicat de presă. 

„Noi, reprezentanții PP-DD continuăm să corijăm legislația de până acum, astfel încât să le redăm speranța de viață și optimismul categoriilor sociale defavorizate, copiilor și  pensionarilor. Așa am încercat și cu acest proiect de lege în care am precizat exact și sursa de finanțare. Este greu de înțeles votul USL împotriva dreptului la normalitate a milioane de copii din țară.  Avem convingerea că toți colegii din comisia de muncă vor avea o altă atitudine și vor repara decizia luată la comandă politică”, consideră Liliana Mincă, deputat PP-DD, Președinte al Comisiei pentru egalitate de șanse pentru femei și bărbați din Camera Deputaților.

La lucrările comisiei a participat și Simona Allice Man, președinte al PP-DD, care a susținut permanent punctul de vedere promovat de Liliana Mincă, condamnând totodată abordarea majorității parlamentare.

Sursă foto: aradon.ro

Ti-a placut articolul?

Comentarii