Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:28 19 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comisia Europeana lauda DNA

ro

17 Mar, 2010 20:05 976 Marime text

România nu a fost capabilă să menţină ritmul reformei, însă anul trecut lupta împotriva corupţiei a cunoscut o uşoară ameliorare, se arată în raportul interimar al Comisiei Europene ce urmează să fie publicat săptămâna viitoare.

"În ultimele şase luni, România nu a fost capabilă să menţină ritmul reformei înregistrat la jumătatea anului 2009 şi nici ritmul angajamentelor luate", arată un proiect al raportului citat de RFI.

Oficialii de la Bruxelles atrag atenţia şi asupra întârzierilor în discuţiile parlamentare interne privind cele două Coduri de Procedură, Civilă şi Penală.

CE laudă Direcţia Naţională Anticorupţie care a înregistrat rezultate bune, un progres care se menţine faţă de anii trecuţi.

În plus, dosarele penale privind combaterea marii corupţii au crescut cu o treime anul trecut faţă de 2008. Raportul Comisiei Europene urmează să fie dat publicităţii la începutul săptămânii viitoare.

Documentul redactat ca în fiecare an de Secretariatul General al CE se află pentru moment în consultare internă între diferitele servicii, mai scrie RFI.

Sursa: evz.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii