Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:13 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Colegiul Naţional Militar „Alexandru Ioan Cuza” din Constanţa îşi va deschide porţile din această toamnă

ro

04 Apr, 2018 10:23 10925 Marime text


Colegiul Naţional Militar „Alexandru Ioan Cuza” din Constanţa, cu specialitatea matematică-informatică, îşi va deschide porţile, începând din această toamnă, pentru absolvenţi ai clasei a VIII-a care doresc să fie parte a pasului istoric făcut de către Forţele Navale Române pentru sistemul de formare a viitorilor marinari militari.

Pentru anul şcolar 2018-2019 vor fi alocate locuri și pentru elevi de clasa a X-a şi a XI-a, care învaţă la licee şi colegii cu profil real sau la celelalte colegii naţionale militare.

Calendarul activităţilor specifice recrutării cuprinde două momente importante pentru procesul de selecţie a candidaţilor, iar prima perioadă, 2-20 aprilie, este destinată depunerii dosarelor de înscriere la centrele zonale de selecţie şi orientare.

În urma îndeplinirii primului pas de către candidaţi, va avea loc procesul de selecţie, desfăşurat, începând cu data de 24 aprilie, până în data de 4 mai, şi care va fi identic cu cel practicat de celelalte colegii naţionale militare.

Atât candidaţii care au fost declaraţi admişi, în urma probelor de selecţie pentru celelalte colegii militare din ţară, cât şi cei care au optat pentru un alt colegiu militar, dar încă nu au susţinut probele de selecţie, se pot reorienta către noua instituţie de învăţământ a Marinei Militare. Acelaşi lucru nu este valabil şi pentru cei care nu vor îndeplini criteriile necesare pentru înscrierea la unul dintre colegiile militare naţionale.

Citeşte şi: Ministrul Mihai Fifor a semnat înființarea Colegiului Național Militar "Alexandru Ioan Cuza" Constanța
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Constantin 04 Apr, 2018 10:57 Cand va incepe selectia pentru clasa aXIa la LMM ? Multumesc anticipat!