Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
13:29 18 03 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Colegi noi în Poliția Română. De ieri s-au prezentat la posturi. Când vor avea dreptul de a purta armament de serviciu

ro

02 Jul, 2016 09:38 1083 Marime text
Începând cu 1 iulie, dispozitivul de ordine publică din mediul rural și din Capitală s-a mărit. Prin urmare, ieri a fost prima zi de serviciu pentru cei 1.726 de agenți de ordine publică, încadrați din sursă externă ori reîncadrați în poliție, în urma concursului promovat în luna mai a acestui an. 

Încă de la prima oră, la cele 41 de inspectorate de poliție județene, precum și la  Poliția Capitalei s-au prezentat cei mai noi agenți de ordine publică.

Aceștia au participat la primul instructaj din cariera lor de polițiști, în cadrul căruia au primit informații cu privire la misiunile și atribuțiile unităților în care își vor desfășura activitatea, le-au fost prezentate zonele de competență unde vor acționa pentru menținerea ordinii și siguranței publice și au făcut cunoștință cu viitorii colegi care i vor îndruma în cariera, în perioada următoare. 

De asemenea, li s-a adus la cunoștință calendarul de activități în care vor fi angrenați  și care va culmina cu un  examen de  absolvire, în urma căruia  vor afla dacă rămân polițiști în slujba cetățeanului sau redevin cetățeni pentru care visul de a deveni polițiști se termină după 3 luni.

Precizăm că agenții vor dobândi dreptul de a purta armament de serviciu numai după perioada de pregătire intensivă și vor promova examenul de definitivare în carieră.

Reamintim că, angajarea celor 1.726 de agenți de ordine publică  a constituit cea de-a doua etapă a planului de reducere a deficitului de personal din Ministerul Afacerilor Interne, aprobat de ministrul Petre Tobă. 

În contextul angajărilor din sursă externă, la nivelul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa au fost scoase la concurs 62 de posturi vacante de agenţi, din sursă externă, specializarea Ordine Publică, fiind prevăzute în cadrul posturilor de poliţie comunale, şi unul pentru reîncadrare a cadrelor în rezervă.

Recent au fost făcute şi rezultatele privind acest concurs. La nivelul IPJ Constanţa, din totalul celor 62 de posturi vacante au fost ocupate 50.

Pentru cele 12 posturi rămase vacante se va organiza un alt concurs. Aceeaşi regulă se va aplica şi în cazul celorlalte inspectorate din ţară,acolo unde nu au fost ocupate toate locurile scoase la concurs.

În cursul zilei de ieri, la Constanţa s-au prezentat agenţii din sursă externă.  

Ti-a placut articolul?

Comentarii