Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
17:05 22 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Colectiv România nu are protocol pentru tratarea arsurilor grave

ro

04 Dec, 2015 08:25 554 Marime text
Trei dintre răniţii de la clubul Colectiv din Bucureşti, internaţi la Spitalul de Arsuri, şi-au pierdut viaţa din cauza complicaţiilor provocate de infecţiile intraspitaliceşti. În acest context, Institutul Naţional de Sănătate publică va face controale în toate spitalele în care au fost internaţi răniţii din tragedia de la Colectiv.
 
Adrian Stănculea, şeful Secţiei ATI, Spitalul de Arsuri, a spus: „Am avut 27 de bolnavi internaţi în spital, din care au decedat 6, iar care au decedat aproape sigur din cauza infecţiilor sunt trei bolnavi”, potrivit digi24.ro. Şi unul din doctorii străini care a preluat răniţi români, recunoşte că pacienţii au venit cu infecţii greu de tratat.
 
O altă problemă gravă a sistemului medical din România a fost scoasă la iveală. Nu există un protocol naţional pentru tratarea arsurilor grave. În lipsa acestuia, pacienţii sunt trataţi în funcţie de cunoştinţele fiecărui medic în parte. Adrian Stănculea spune: „În protocol se spune că dacă mâna-i arsă circular trebuie incizată, dar nu spune cu ce trebuie pansată sau cu ce creme se dă, asta decide medicul curant.”
 
Nicolae Bănicioiu, ministrul Sănătăţii în noaptea tragediei de la Colectiv, a fost mulţumit de intervenţia subordonaţilor săi: „Ne descurcăm foarte bine, iar medicii noştri pot face faţă cu brio oricărei situaţii.”
 
Sursa foto: www.aktual24.ro  

Ti-a placut articolul?

Comentarii