Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
09:46 24 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cod Portocaliu. Raportul ISU Dobrogea ora 03.30 Unde avem zăpadă în județul Constanța. Recomandări

ro

17 Jan, 2016 03:36 2076 Marime text
 
În intervalul orar 23:00 - 02:00, în judeţul Constanţa, au fost precipitaţii pe arii extinse, sub formă de ploaie, lapoviţă şi ninsoare, stratul maxim de zăpadă masurând patru centimetri în oraşul Cernavodă şi în localitatea Adamclisi.
În următoarele trei ore, va ninge pe arii extinse, excepţie făcând extremitatea sud-estică a Dobrogei, unde precipitaţiile vor fi sub formă de lapoviţă şi ploaie. Vântul va avea intensificări susţinute, cu viteze ce vor depăşi la rafală 65 km/h.

Avînd în vedere fenomenele meteo anunţate, Serviciul Rutier Constanţa face următoarele recomandări pentru toţi participanţii la trafic:
  • Adaptaţi permanent viteza de rulare la condiţiile de drum şi de trafic!
  • Circulaţi cu viteză redusă atât în localităţi, cât şi în afara lor, când partea carosabilă este umedă sau acoperită cu polei, gheaţă, mâzgă sau are îmbrăcămintea din piatră cubică!
  • Acţionaţi din timp ştergătoarele de parbriz, pe vreme de ploaie, când din sensul opus se apropie alte vehicule. Câteva momente de circulaţie fără vizibilitate pot fi fatale!
  • Informați-vă cu privire la condițiile meteo și tronsoanele de drum pe care le veți parcurge. Echipaţi-vă maşina corespunzător! Prevederile legale interzic circulaţia autovehiculelor, fără ca acestea să fie dotate cu anvelope de iarnă, pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei, fără a face vreo referire la o dată calendaristică.
  • Curăţaţi în permanenţă farurile şi blocurile de semnalizare şi folosiţi corespunzător instalaţia de ventilaţie – climatizare!
  • Păstraţi o distanţă de siguranţă faţă de autovehiculul care circulă în faţă!
  • Ţineţi cont de faptul că atunci când este zăpadă, distanţele sunt mai greu de apreciat. De aceea, menţineţi o distanţă mai mare între maşina dumneavoastră şi cea din faţă!
  • Evitaţi să acţionaţi brusc frâna şi mecanismele de direcţie, deoarece puteţi derapa foarte uşor! Folosiţi cu precădere frâna de motor. Pe porţiunile acoperite cu mâzgă sau polei nu trebuie să viraţi şi să frânaţi în acelaşi timp!
  • Pietonii sunt rugaţi să circule numai pe trotuare, traversarea străzii să o facă pe la locurile marcate, la culoarea verde a semaforului electric şi numai după ce sunt siguri că intenţia lor de a traversa a fost observată de către şoferi.
 În funcţie de evoluţia situaţiei meteorologice şi a celei operative înregistrate în judeţul Constanţa, vom reveni cu noi date şi informaţii.
Pentru orice situaţie de urgenţă apelaţi Numărul Unic pentru Apeluri de Urgenţă 112.
Sursa foto: facebook cernavoda

 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii