Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:19 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE. Cod galben de vreme rea în mai multe județe. Angajații MAI, pregătiți să intervină în zonele vizate

ro

10 Jan, 2019 14:55 1358 Marime text
Conform informărilor transmise de Administrația Națională de Meteorologie, începând din această după-amiază, până vineri la prânz, vor fi ninsori care vor forma un strat consistent de zăpadă, intensificări temporare ale vântului, precipitații mixte și polei. 

Potrivit MAI, zonele vizate sunt Buzău, Vrancea, Galați, Vaslui, Bacău, Neamț și Iași (COD GALBEN, în perioada 10.01.2019, ora  22.00 – 11.01.2019, ora 12.00), dar și Oltenia, cea mai mare parte a Munteniei și a Moldovei (pentru intervalul 10.01.2019, ora  16.00 – 11.01.2019, ora 12.00).

Drept urmare, structurile Ministerului Afacerilor Interne - pompieri, poliție și jandarmerie – sunt pregătite să intervină rapid în teren, în cazul producerii unor situații de urgență cu efecte negative asupra comunităților. 

De asemenea, în funcție de evoluția și intensitatea fenomenelor prognozate, vor fi activate grupele operative şi suplimentate efectivele, pentru asigurarea intervenţiei imediate la solicitările cetățenilor.

”Situația la nivel național este monitorizată prin Centrul Național de Conducere Integrată care funcționează la nivelul Ministerului Afacerilor Interne. Reprezentanții conducerii MAI vor ține permanent legătura cu prefecții din județele afectate de vremea rea. Astfel, dacă vor apărea situații de risc pentru populație, împreună cu prefecții se va lua decizia convocării Comitetelor Județene pentru Situații de Urgență și se va asigura permanența coordonării acțiunilor de sprijinire a localnicilor și administrațiilor publice din zonele respective” - au mai transmis reprezxentanții MAI. 


RECOMANDĂRI PENTRU CETĂȚENI!

Pentru siguranţa dumneavoastră, evitați  pornirea la drum pe timp de viscol şi ninsoare puternică, iar dacă deplasarea este absolut necesară, informați-vă în prealabil, dacă pe traseul stabilit nu sunt drumuri blocate. 

Înainte de plecare, asigurați-vă că sistemul de încălzire funcţionează eficient, rezervorul de combustibil este plin, iar autovehiculele sunt echipate corespunzător pentru circulaţia în condiţii de iarnă (anvelope specifice sezonului rece, lanţuri antiderapante, lopată, săculeţ cu nisip etc.). Urmăriți la posturile radio/tv buletinele meteorologice şi recomandările autorităţilor centrale şi locale.


UPDATE 3

Un nou cod galben de vreme severă a fost emis de Administrația Națională de Meteorologie.

Acesta esta valabil de la ora 21:00 până la ora 23:00, în județele Constanța și Tulcea. 

Potrivit sursei citate, se vor semnala ploaie sau burniță slabă care local depune polei.

UPDATE 2 

Administrația Națională de Meteorologie a prelungit  mesajul de vreme severă, tip Cod Galben, valabil de la: de la ora 18:00 până la  la ora 20:00, în  zona județului Constanta: Medgidia, Cernavodă, Murfatlar, Cobadin, Mircea Vodă, Poarta Albă, Rasova, Peștera, Aliman, Ciocârlia, Deleni, Adamclisi, Saligny, Dobromir, Ion Corvin;

Potrivit sursei citate, se va semnala ceaţă care determină vizibilitate scăzută, local sub 200 m şi izolat sub 50 m.

UPDATE 1

Administrația Națională de Meteorologie a emis mesajul de vreme severă, tip Cod Galben, valabil de la ora 15:00 până la ora 18:00, în județul Constanța: Medgidia, Cernavodă, Murfatlar, Rasova, Peștera, Independența, Aliman, Ciocârlia, Deleni, Saligny, Adamclisi, Dobromir, Ion Corvin;

Potrivit sursei citate, se va semnala: ceaţă care determină vizibilitate scăzută, local sub 200 m şi izolat sub 50 m.

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii