Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:48 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Citiţi şi vă minunaţi Dan Şova, ministrul Transporturilor, a explicat ce se va întâmpla cu Portul Constanţa

ro

23 Mar, 2014 02:21 2878 Marime text
Noul ministru al Transporturilor, Dan Sova, a explicat în emisiunea Q&A, de la antena 3,  ce se va întâmpla cu Portul Constanţa în viitorul apropiat.
„Portul Constanţa este beneficiar de fonduri europene, nu are legătură cu administratorul. Programul operaţional sectorial de transport este derulat prin Autoritatea de Management, care este Ministerul Transporturilor” a ţinut să precizeze ministrul.

„După protestul care a existat la Ministerul Transporturilor, miercuri am avut o întâlnire cu reprezentanţii celor care au protestat. (...) Le-am spus exact intenţiile pe care le am şi pe care le avem ca Guvern. (...) În acest moment, Ministerul Transporturilor are 60% în administraţia Portului Maritim Constanţa, Primăria Constanţa are 20% şi Fondul Proprietatea are 20%. Intenţia noastră este de a mai da acţiuni către Primăria Constanţei pentru a ajunge la un procent de 33%, din ceea ce rămâne să scoatem pe bursă 14%, în aşa fel încât să avem: Ministerul Transporturilor - 33%, Primăria Constanţa - 33%, 14% scos pe bursă şi 20% Fondul Proprietatea”, a explicat Dan Şova.
"Ceea ce spun este că, prin scoaterea la bursă a 14%, transformăm Portul Constanţa în companie publică. Compania publică are marele avantaj că îşi transparentizează acţiunile pentru a îndeplini condiţiile listării pe bursă", a adăugat ministrul.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii