Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
03:49 20 04 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE. Cine va fi viitorul ministru al Cercetării. Ce a declarat premierul Viorica Dăncilă

ro

25 Oct, 2018 14:35 365 Marime text
Premierul Viorica Dăncilă a declarat joi că Biroul Permanent Naţional al PSD va desemna pe cel care va ocupa portofoliul de la Cercetare, având în vedere că a expirat perioada de interimat, transmite Agerpres.ro. 

"O să vă spun mai multe (despre cel care va fi propus ministru al Cercetării şi Inovării - n.r.) după ce o să am acordul Biroului Permanent Naţional. Să vedem dacă BPN este de acord cu propunerea. Va fi un ministru plin, au trecut 45 de zile, nu putem veni cu o propunere de ministru interimar", a spus premierul, înainte de începerea şedinţei Biroului Permanent Naţional.


BPN al PSD s-a reunit joi la Palatul Parlamentului pentru a desemna pe cel care urmează să preia portofoliul de la Ministerul Cercetării, post rămas vacant după ce Nicolae Burnete şi-a dat demisia. Interimatul a fost asigurat de Viorel Ştefan. 

Potrivit unor surse citate de Digi24.ro, cel care va ocupa postul de ministru al Cercetării este profesorul universitar Nicolae Hurduc. 

Nicolae Hurduc este decanul Facultății de Inginerie Chimică și Protecția Mediului de la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași.

UPDATE

Profesorul universitar Nicolae Hurduc a fost propus ministru al Cercetării, a anunţat joi premierul Viorica Dăncilă, conform Agerpres.ro.

"Am prezentat Biroului Permanent Naţional propunerea pentru ministrul Cercetării. Este vorba de dl Nicolae Hurduc, profesor în cadrul Universităţii Tehnice "Gheorghe Asachi" din Iaşi - Facultatea de inginerie chimică şi protecţia mediului. Am trimis deja către dl preşedinte Iohannis propunerea, aşteptăm să vedem dacă dl preşedinte va fi de acord cu această propunere", a declarat Viorica Dăncilă, joi, la finalul BPN al PSD.


Întrebată ce îl recomandă pe profesorul universitar Nicolae Hurduc să fie ministru al Cercetării, premierul a răspuns: "Are o carieră vastă, are foarte multe lucrări, este un om care a dovedit de-a lungul carierei sale mult profesionalism, un CV foarte bun, un bun comunicator, un om care este implicat în absorbţia fondurilor europene şi acest lucru este foarte important pentru Ministerul Cercetării". 

Ti-a placut articolul?

Comentarii