Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
22:15 23 02 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

CFR închiriază calea ferată neinteroperabilă

ro

18 Sep, 2014 18:29 1450 Marime text
Compania Naţională de Căi Ferate "CFR" SA va organiza, mâine, la Bursa Română de Mărfuri, o licitaţie publică pentru închirierea a 1.016,2 km de cale ferată (29 secţii CF), care aparţin infrastructurii feroviare neinteroperabile, scrie bursa.ro. Astfel, compania respectă unul dintre angajamentele asumate în faţa organismelor internaţionale.

Durata de valabilitate a contractului de închiriere este de 4 ani, iar criteriul de atribuire va fi preţul cel mai mare. Termenul limită pentru depunerea ofertelor este 19 septembrie, ora 09.00, deschiderea acestora urmând să aibă loc în aceeaşi zi la ora 10.00, la sediul Bursei Române de Mărfuri. Pot participa persoane juridice române care au calitatea de operatori licenţiaţi de transport feroviar, conform condiţiilor menţionate în documentaţie.

Ofertele se pot depune pentru una sau mai multe secţii de circulaţie, aflate pe raza sucursalelor regionale de cale ferată Bucureşti, Craiova, Timişoara, Cluj, Braşov, Iaşi, Galaţi şi Constanţa.   

Pe raza Sucursalei Regionale CF Constanţa secţiile neinteroperabile sunt cele aflate la Slobozia Veche - Ţăndărei; Medgidia - Tulcea Oraş; Medgidia - Negru Vodă.

CNCF "CFR" SA are posibilitatea să ofere în regim de închiriere - prin licitaţii publice la Bursa Română de Mărfuri -, secţiile de circulaţie aparţinând infrastructurii feroviare neinteroperabile către operatori economici, conform prevederilor HG 643/2011. Operatorii economici, desemnaţi câştigători, sunt obligaţi să preia şi personalul CFR existent sau care îşi desfăşoară activitatea pe secţia sau grupul de secţii aferent necesar pentru asigurarea pachetului minim social existent la momentul închirierii, în conformitate cu prevederile legislative. 

Ti-a placut articolul?

Comentarii