Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:34 25 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sucursala Regională CF Constanța atribuie un contract de lucrări de reparații și întreținere a infrastructurii feroviare publice aflată în incinta Portului Constanța (DOCUMENT)

ro

02 Jan, 2024 09:51 1263 Marime text
Foto cu rol ilustrativC.N.C.F."CFR" SA- Sucursala Regională CF Constanța - Unitate Operațională a publicat un anunț de participare pentru lucrări de reparații și întreținere a infrastructurii feroviare publice aflata în incinta Portului Constanta - PRIORITATEA 4 LOT 1 – Lucrări de stabilizare a versantului în zona de siguranță a caii ferate nr.9 Gr.A1 Port Constanța.

Valoarea estimate este de 7.235.750 de lei.

Potrivit anunțului publicat pe LicitatiaPublica.ro, în prezent, se înregistrează un fenomen de alunecare în curs în zona liniei de cale ferată 9 Gr. Al, ceea ce împiedică desfășurarea lucrărilor de reparații și întreținere a infrastructurii feroviare publice aflata în incinta Portului Constanța.

„În cazul în care vor avea loc precipitații abundente, se va accentua mișcarea maselor de pământ de la partea superioară a taluzului spre baza acestuia afectând linia de cale ferată. nr. 9-Gr. A1 Port Constanța.

Alunecarea taluzului este de natură superficială, având o grosime de câțiva metri, și se manifestă pe suprafețe succesive de alunecare dispuse pe verticala falezei. Ca urmare a acestui fenomen, o mare cantitate de pământ a fost antrenată către baza taluzului, distrugând gardul de incintă al Portului Constanța pe o distanță de câteva sute de metri și provocând avarii la conducta RAJA, care este suspendată aerian pe reazeme de beton armat în zona respectivă.

Conducta a fost deplasată de pe aliniament împreună cu suporți intermediari, rezultând într-un traseu curbat. Pentru rezolvarea situației create scenariul propus de proiectantul SC Pro Amis și avizat favorabil în cadrul ședinței CTE a Sucursalei Regionale CF Constanța, este construcția unui zid de sprijin fundat pe două rânduri de piloți diametru 600mm“ - se mai menționează în anunțul publicat pe LicitatiaPublica.ro.


Principalele lucrări necesare care se vor executa sunt:
• Lucrări de consolidare care vor consta în executarea a 25 tronsoane de zid de sprijin din beton armat de clasă C30/37 fundat pe piloți cu lungimea de 13.00m dispuși spațial;
• Amplasarea unui în spatele zidului de sprijin a unui sistem de drenaj alcătuit din: țeavă; gofrată Ø150mm, geotextil drenant, strat drenant de pietriș:
• Realizarea pe versant a unui sistem de stabilizare alcătuit dintr-o șaibă drenantă și se vor remedia toate zonele cu erodări sau adâncituri;
• Realizarea de rigole din beton armat pentru preluarea apelor din precipitații.

Ofertantul trebuie să demonstreze că are la dispoziție/are acces la următoarele utilaje, instalații și echipamente tehnice pentru execuția lucrărilor:
  • 1 Instalație de forat și turnat piloți - 150cp 1 buc
  • 2 Excavator pe senile cu cupa cu motor termic 0,71mc-1,25mc 1 buc
  • 3 Încărcător frontal pe pneuri cupa până la 2,6-3,9 1 buc

Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este 08.02.2024 15:00

PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii