Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
20:14 10 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cercetaţi în dosarul lui Sebastian Ghiţă, doi procurori au fost suspendaţi din funcţie

ro

28 Mar, 2016 14:34 800 Marime text

 

În şedinţa de astăzi, Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât suspendarea din funcţie, începând cu această dată, a lui Tudose Liviu Mihail, procuror general adjunct al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti şi a lui Mihăilă Aurelian Constantin, procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti, ca urmare a dispunerii faţă de aceştia a măsurii arestării preventive.


Măsura arestării preventive a fost dispusă pentru o perioadă de 30 de zile prin încheierea nedefinitivă pronunţată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Secţia Penală la data de 25 martie 2016, la propunerea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie - Serviciul Teritorial Ploieşti.
 
Hotărârile de suspendare din funcţie au fost luate de Secţia pentru procurori în temeiul dispoziţiilor art. 40 lit. j) din Legea nr. 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii, conform cărora secţiile Consiliului dispun suspendarea din funcţie a judecătorilor şi procurorilor şi art. 62 alin. (1) lit. a1)  din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, potrivit cărora procurorul este suspendat din funcţie când faţă de acesta s-a dispus arestarea preventivă.
 
Reamintim că Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Ploieşti, efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracţiuni.
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii