Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
16:08 16 10 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE. Emil Alexiu, fostul asistent de la Medicina Legală Constanţa, reţinut pentru o serie de infracţiuni

ro

20 Jan, 2017 10:33 3830 Marime text


În urma denunţurilor formulate de 3 persoane vătămate, poliţiştii constănţeni au luat măsura reţinerii pe o durată de 24 de ore a inculpatului Emil Alexiu, sat Somova, com. Somova, jud. Tulcea, cu domiciliul în sat Dorobanţu, com. Nicolae Bălcescu, jud. Constanţa, 1968, fără antecedente penale. 

Potrivit Inspectoraului de Poliţie al Judeţului Constanţa, bărbatul este cercetat pentru mai multe infracţiuni, şi anume:  tentativă la înşelăciune, prev şi ped. de art. 32 din C.P.  rap. la art.  244 alin. (1) şi (2) din C.P. constând în aceea cu efectuarea necropsiei, i-a solicitat unei femei (fără a obţine), suma de 1000 lei, susţinând în mod mincinos că aceasta reprezintă contravaloarea lucrării de necropsie efectuate unei defuncte, cu toate că valoarea expertizei este suportată, conform legii din fondurile speciale ale Ministerului Afacerilor Interne; înşelăciune, prev şi ped. de art.  244 alin. (1) şi (2) din C.P., constând în aceea că la data de 29.11.2016, atribuindu-si calitatea mincinoasă de organ responsabil cu efectuarea necropsiei, a solicitat şi a obţinut de la un barbat suma de 1200 lei, susţinând în mod mincinos că aceasta reprezintă contravaloarea lucrării de necropsie efectuate unui defunct, cu toate că valoarea expertizei este suportată, conform legii din fondurile speciale ale Ministerului Afacerilor Interne; înşelăciune, prev şi ped. de art.  244 alin. (1) şi (2) din C.P., constând în aceea că la data de 30.09.2016, atribuindu-si calitatea mincinoasă de organ responsabil cu efectuarea necropsiei, a solicitat şi a obţinut de la un barbat suma de 500 lei, susţinând în mod mincinos că aceasta reprezintă contravaloarea lucrării de necropsie efectuate defunct, cu toate că valoarea expertizei este suportată, conform legii din fondurile speciale ale Ministerului Afacerilor Interne.

Inculpatul a fost depus la CRAP - I.P.J. Constanţa (ordonanţa de reţinere activează până la data de 20.01.2017, orele 22.30), urmând să fie prezentat cu propunere de arestare de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa, la Judecătoria Constanţa.

Reamintim că, luna trecută, Emil Alexiu, fostul asistent de la Serviciul Medicină Legală Constanţa, a fost implicat într-un scandal de proporţii. Acest lucru s-a întâmplat după ce mama unei fetiţe care şi-a pierdut viaţa după ce a căzut de la etajul cinci al unui imobil (n.r. foto) aflat în construcţii a susţinut că Emil Alexiu ar fi perceput suma de 1.000 de lei pentru efectuarea necropsiei. 

UPDATE-14.40


Vizavi de acest caz, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă „Sf. Apostol Andrei” a transmis un comunicat de presă, prin care anunţă măruile ce urmează să fie luate de unitatea medicală. 

„Conducerea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă ”Sf. Apostol Andrei” Constanţa a luat act de ordonanța de reținete pentru 24 de ore a inculpatului Alexiu Emil, asistent în cadrul Serviciului de Medicină Legală, cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune și tentativă de înșelăciune. După ce instanța va comunica în mod oficial către SCJU rezoluţia în dosarul sus- menţionat, conducerea unităţii sanitare va lua măsurile legale care se impun.
Reamintim că, în urma mai multor sesizări, în luna decembrie 2016 la nivelul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă “Sf. Apostol Andrei” Constanţa a fost constituită o Comisie Disciplinară care analizează activitatea asistentului Alexiu Emil în cadrul Serviciului de Medicină Legală. De asemenea a fost sesizat Ordinul Asistenţilor Medicali în cazul asistentului Alexiu Emil, iar începând cu 8 decembrie 2016, acesta nu mai activează la Serviciul Județean de Medicină Legală Constanța, fiind detașat pentru o perioadă de 60 de zile la Serviciul de Anatomie Patologică din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență ”Sf. Apostol Andrei” Constanța”, se arată în respectivul comunicat. 


Sursa foto: ZIUA de Constanţa

Citeşte şi:

UPDATE 4. Tragedie la Constanţa. Împlinise 12 ani, iar acum este condusă pe ultimul drum (galerie foto+video)


 

Ti-a placut articolul?

Comentarii