Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
20:26 17 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Centrul de Transfuzii Sanguine Constanța, acțiuni de donare de sânge împreună cu Primăria si Centrul Medical de Permanenţă Cogealac

ro

02 Oct, 2018 09:20 531 Marime text
Centrul  Regional  de Transfuzii  Sanguine  Constanta, Primăria  Comunei Cogealac si  Centrul Medical de Permanenta Cogealac organizează  sâmbată 06.10.2018, între  orele 08.30- 13.30, o actiune de informare şi recrutare de donatori de celule stem, cu înscriere în Registrul Naţional al Donatorilor de Celule Stem Hematopoietice.

În paralel se va desfaşura şi o actiune de donare de sânge!

Sunt aşteptate toate persoanele sanatoase din localitatea Cogealac  şi localitătile  învecinate  care  doresc să  îi ajute pe pacienţii care au nevoie de tratament transfuzional sau de transplant.

Se pot înscrie ca donatori de celule stem toate persoanele sanatoase cu vârsta intre 18-45 de ani!

 Pot dona sange persoane cu varsta cuprinsa intre 18-65 ani (pentru prima donare 18-60 de ani in functie de evaluarea medicala) cu greutatea peste 50 kg ( in functie de inaltime , constitutie), care nu au suferit de hepatita virala, tuberculoza, sifilis, malarie, infectie HIV, epilepsie, diabet zaharat insulino-dependent, boli de inima, etc.   
 
 Persoanele peste 50 de ani sunt rugate sa aduca de la medicul de familie o adeverinta din care sa reiasa ca nu sunt in evidenta  cu boli de inima, neurologice, alte boli cronice care ar contraindica donarea de sange.

 Cu  3  zile  inainte de donare este interzis consumul de bauturi alcoolice!

 În  ziua donării se recomanda un mic dejun usor (sandwich-uri, fructe, lactate) si minim 500 ml lichide.

Persoanele care efectueaza o donare completa (450 ml sange) beneficiaza la cerere de:
            - 7 tichete de masa pentru produse alimentare;
            - o zi libera , in ziua donarii, in cazul donatorilor salariati, elevi, studenti si militari;
            - decontarea cheltuielilor de transport in comun in ziua donarii intre localitatea de domiciliu/ resedinta inscrisa in actul de identitate si localitatea unde se efectueaza donarea de sange.

Donatorii sunt aşteptaţi sambata 06.10.2018, la  CENTRUL MEDICAL DE PERMANENTA COGEALAC, strada Gării, numărul 62  din localitatea COGEALAC cu un act de identitate valabil, intre orele 08.30-13.30.
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii