Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
10:21 16 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Centrul de Îngrijiri Paleative Casa Soarelui din Constanța, preluat oficial de Consiliul Județean Constanța (galerie foto)

ro

10 Jul, 2018 14:37 3146 Marime text
Astăzi, 10 iulie 2018, are loc semnarea protocolului de predare primire al imobilului în care își va desfășura activitatea Casa Soarelui între CJC și DSP Constanța. 

La eveniment participa președintele Consiliului Județean Constanța, Marius Horia Țuțuianu, directorul DSP Constanța Cristina Schipor, managerul Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța, dr. Cătălin Grasa. 

În curte a fost dispusă igienizarea. În timp ce vizita centrul, președintele CJC a precizat că nu arată rău, iar dacă va fi nevoie va mai fi construit un etaj. 

Există o mansardă construită dar necompartimentantă. Este nevoie de un aviz și de refacerea documentației pentru ca mansarda să intre în legalitate.

Președintele CJC Marius Horia Țuțuianu și directorul DSP Constanța au semnat documentul de predare primire. 

”În sfârșit acest stabiliment este în subordinea noastră. După cum știți am aprobat prin hotărâre de Consiliu Județean transmiterea clădirii către spital. În prima ședință de CJC trebuie să intre și aprobarea de transmitere de la CJC la Spitalul Județean. 1 noiembrie este termenul pentru demersuri să fie pregătit centrul, pentru ca în luna noiembrie să fie funcțional, iar bolnavii să beneficieze de tratament paliativ” - a declarat președintele CJC Marius Horia Țuțuianu. 

Managerul SCJU, dr. Cătălin Grasa a declarat că vor fi puse pe hârtie costurile pentru igienizarea clădirii și a terasei din fața imobilul. 

În cadrul personalului care va deservi centrul vor fi 30 de persoane. 

De asemenea, Marius Horia Țuțuianu a precizat că dacă va fi nevoie se va face rectificare bugetară, iar în august să se aprobe sumele necesare. 

În cadrul centrului vor fi 20 de paturi, 10 pentru adulți și 10 pentru copii, pentru început. Dr. Cătălin Grasa a specificat că acest centru poate fi extins și pentru paleație neoncologică. 

”Sunt semnale că personalul care a lucrat aici ar vrea să se întoarcă. Centrul va funcționa în subordinea secției de oncologie a SCJU condusă de dr Laura Mazilu. Urmează să se stabilească criteriile în baza cărora pacienții vor beneficia de internare în cadrul centrului” - a declarat dr. Cătălin Grasa care a mulțumit Ministerului Sănătății pentru celeritate în rezolvarea acestei probleme a pacienților oncologic din Constanța. 


Reamintim că, pe 1 septembrie 2017, Centrul de Îngrijiri Paleative Casa Soarelui din Constanța și-a închis porțile după 10 ani în care a fost casă pentru 4000 de pacienți diagnosticați cu cancer ce au primit aici îngrijiri și tratament paleativ. 

Noua clădire este situată pe strada Piatra Craiului nr. 4 din Constanța, are o suprafață de 467 mp. și o suprafață desfășurată de 1381 mp, valoarea de inventar fiind de trei milioane de lei. 

În ședința de Guvern din 15 iunie 2018 Guvernul a adoptat o Hotărâre de Guvern prin care imobilul revine de drept în domeniul public al județului Constanța. 

Potrivit HG 400/2018 alineatul 2 imobilul se va utiliza pentru înființarea compartimentului de îngrijiri paleative în cadrul Secției de Oncologie din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța. 

 

Ti-a placut articolul?

Comentarii